Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Никола Радић у посети музичкој радионици

rss

08.04.2016. Саша Марковић Гидра

Алексиначки радионицу - школу гитаре посетио је Никола Радић, искусни гитариста из Ниша.

Никола Радић у посети музичкој радионици

У суботу 2. априла у просторијама Отиса, гостовао је, као предавач, Никола Радић из Ниша, где је полазнике Алексиначке школе гитаре за почетнике заинтересовао и мотивисао на озбиљнији рад и каснију сарадњу у смислу чешћих посета и додатних напреднијих часова.

Деца, која су присуствовала овом јавном часу, одмах су прихватила новог предавача који је својим приступом опустио све присутне и увео у озбиљан, али и правилан однос према инструменту и музици.

Позив да посети нашу школу и подели своје дугогодисње искуство, са задовољством је прихватио. Приметно је било да деци значи искуснији предавач који се држи традиционалног свирања гитаре тј. технике прстију.

После одржаног часа, Никола Радић је изјавио да је заинтересован за даљу сарадњу у правцу развоја, едукације и оснаживања младих у домену културе, коју сматра изузетно вазном у данашње време.

Свакако се интересује за овакве пројекте широм Србије, па је тако и гостовао у емисији јутарњег програма на РТС1, у уторак 5. априла са победником Франкофона Милошем Унићем, кога је вешто испратио на класичној гитари.


# музика школе рок музика гитара школа гитаре Никола Радић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима