Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvara se konkurs za volontere festivala „Nišvil 2023“

rss

17.05.2023. Nišvil Festival

Nišvil Džez Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program.

Otvara se konkurs za volontere festivala „Nišvil 2023“

Konkurs je otvoren od 18.maja do 30. juna 2023, za 200 mladih ljudi od 15 do 30 godina starosti, kao i za 20 starijih osoba (od 60 do 75 godina), koji će zajedno 12 dana učestvovati u volonterskom programu Nišvila od 3. do 15.avgusta 2023.  Inače, kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3700 volontera, počev od 2010. godine. 

U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva. Nišville volonterski tim je 2012.godine dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Nišvil Džez Festival poziva sve zainteresovane kandidate iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja.


Volonterski tim biće podeljen na 9 sektora:

Domaćin publike – Obavlja aktivnosti vezane za doček publike, od pregleda karata, zamena ulaznica za narukvice, do usmeravanja i sprovođenja publike u glavnom festivalskom prostoru.


Domaćin muzičara – Brine o muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu. Zadatak domaćina muzičara jeste da budu uz izvođače i obezbedi im ono što im je potrebno, kao i da ih sprovede do festivalskog prostora, smeštaja, press centra, vorkshop-a, itd.


Marketing – Obavlja aktivnosti koje se tiču brendiranja festivala i sponzora, od aktivnosti vezanih za postavku reklama do aktivnosti na reklamnim pultovima.


Press – Obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije press službe festivala.


Tehnička podrška – Obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina i tehničkoj realizaciji na glavnim stejdževima, kao i na svim ostalim binama i scenama Nišville festivala.


Logistika – Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa, kao i u centralnom festivalskom prostoru. 


Radionica – Obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa.


Obezbeđenje – Obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi profesionalnog obezbeđenja na svim festivalskim lokacijama.
Ketering – Obavlja aktivnosti u dostavi hrane i pića za izvođače, tehniku i volontere na svim festivalskim lokacijama.


Prijavu je potrebno izvršiti popunjavanjem formulara na oficijelnom sajtu festivala, na linkovima:
https://nisville.com/sr/volonteri/
https://nisville.com/en/volunteers/
Kompletno popunjen formular potrebno je poslati na e-mail adresu [email protected] 
Konkurs je otvoren do 30. juna, kada će se i forma za prijavljivanje zatvoriti. 

Intervjui sa kandidatima i biće obavljeni u intervalu od 5. do 15.jula 2023. Selekcija odabranih kandidata biće izvršena do 20.jula 2023.
Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti e-mailom na adresu: [email protected]  


Foto: Zoran Ćirić & Nišvil Džez Festival promo
 


# džez Nišvil festival volonteri
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima