Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Cepeni ćunci" i "Iskaz" zajedno u Aleksincu

rss

23.02.2017. Saša Marković Gidra

Ovogodišnja koncertna sezona u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac nastavlja se zajedničkim nastupom bendova „Cepeni ćunci“ - pank rokera iz Ladovice i pančevačke hip-hop, rok atrakcije „Iskaz“.

Cepeni ćunci

„Cepeni ćunci“ su pank rok bend sa jugoistoka Srbije, tačnije iz Ladovice nadomak Leskovca. Na domaćoj sceni su veoma dugo još od devedesetih godina i uživaju status kultnog benda. Njihove pesme govore o fudbalu, radničkoj klasi, ljubavi i svim aktuelnim pitanjima današnjice, a na svim svirkama ih prati uvek njihova verna publika. Nema sumnje da će njihove stvari „Bugarska politika“, „Dečko koji ne obećava“, „Šabane, Šabane“ i ostali hitovi biti prava atrakcija za ovdašnje pankere.

„Iskaz“ je prava hip-hop – rok atrakcija iz Pančeva. To je bend koji stvara pozitivnu i energičnu muziku, koja predstavlja fuziju hip-hopa sa ostalim muzičkim pravcima. U svojoj karijeri sarađivali su sa Marčelom, Skaj Viklerom, Kojotom (Eyesburn) i drugim brojnim muzičkim izvođačima. Njihovi tekstovi su socijalno i psihološki angažovani, prošarani žestokim gitarskim rifovima.

Iskaz

„Iskaz“ je bend koji iza sebe ima objavljena četiri albuma i nastupe na Egzitu, Arsenal festu, Lake Festu, Trenchtown Festu i mnogim drugim poznatim festivalima. Njihovi singlovi su u više navrata dospevali na prvo mesto relevantnih top listi u zemlji i regionu.

Sve u svemu prava miks poslastica na početku nove sezone 2017. Inače, treba napomenuti da je zajedničko za oba benda da po prvi put nastupaju na aleksinačkom muzičkom podijumu.

Zajednički koncert hip-hop benda "Iskaz" iz Pančeva i pank rok benda iz Labovice "Cepani cunci" će biti održan u subotu, 11. marta  2017. god, sa početkom u 21 čas  u aleksinačkom Domu omladine.

juznasrbija.info

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost rok muzika pank Arsenal Fest Cepeni Ćunci grupa Iskaz grupa
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima