Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto kažeš Srbija, a misliš na Beograd?

rss

18.09.2010. izvor: aleksinac.org

“Autobus decentralizacije” u petak 17. septembra posetio je i opštinu Aleksinac, koja je jedna od 12 opština Južne Srbije obuhvaćena istoimenim projektom Nacionalne koalicije za decentralizaciju, uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju iz Vašingtona.

Zašto kažeš Srbija, a misliš na Beograd?

Brendirani autobus NKD-a u naš grad stigao je u podne, opremljen da građanima pruži internet i druge usluge, sa ciljem direktne komunikacije sa donosiocima odluka u Beogradu.

Prema rečima PR menadzera nevladine organizacije Proaktiv, Milene Krstić, cilj ove akcije je ohrabrivanje građana da upute poruku predsedniku, premijeru ili ministrima Republike Srbije, u kojoj bi govorili o ličnim ili problemima vezanim za lokalnu zajednicu.

Građani Aleksinca imali su priliku da na štandu Nacionalne koalicije za decentralizaciju ispred Doma kulture, popune upitnike, i samim tim, ubuduće budu informisani o toku procesa decentralizacije u našoj zemlji.

U okviru akcije “Autobus decentralizacije”, oko 19 sati, Aleksinčanima je prikazan dvanaestominutni film, svojevrsna parodija Dnevnika, koji na šaljiv način oslikava neprisustvo vesti iz Južne Srbije.

Komentara: 1


# Srbija Južna Srbija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    goran 19.09.2010.
    Još jedan način da se maznu pare od donatora. Na sličan način predsednik opštine kroz devizne dnevnice pljačka Aleksinčane.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima