Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vučić: Država će pomoći rekonstrukciju crkve kod Aleksinca

rss

09.12.2021. vesti-online.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će razgovarati sa patrijarhom Porfirijem da država pomogne potpunu rekonstrukciju crkve kod Aleksinca, koja je podignuta na mestu pogibije pukovnika Rajevskog koji je poznat kao prototip grofa Vronskog – lika Tolstojevog dela “Ana Karenjina”.

Foto: arhiva

Vučić je u sredu, odgovarajući na pitanja novinara agencije Iter Tas koji je ukazao na to da se ove godine obeležava 145 godina od dolaska ruskih dobrovoljaca u Srbiju koji su učestvovali u srpsko-turskim ratovima i da je ta crkva u jako lošem stanju, kazao da nije znao da je ta, kako ocenjuje, prelepa crkva u takvom stanju.

– Puno smo crkava obnovili i Hram Svetog Save izgradili, ali to je svakako deo istorije našeg naroda i deo i našeg duga prema rusko – srpskom prijateljstvu i lično ću se postarati da koliko sutra (četvrtak) dobijem punu informaciju i da sa patrijarhom Porfirijem razgovaram da kao država pomognemo potpunu rekonstrukciju te prelepe crkve od istinskog istorijskog značaja za nas – kazao je Vučić.

Izvor

Komentara: 1


# Vronski Aleksandar Vučić Gornji Adrovac
@avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-1)

    Dule 10.12.2021.
    Samo zadnjih meseci je Večić ,toliko toga obećao,da ni 50milijardi evra ,nije dovoljno za realizaciju...ako nastavi ovim tempom do aprila,procenjujem da će da dogura do 200.milijardi.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima