Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vrtići bez granica

rss

19.07.2012. Izvor: RTS

Aleksinac je jedan od pet gradova u Srbiji, u kojima UNICEF i Ministarstvo prosvete realizuju projekat "Vrtići bez granici". U novi vrtić već je krenulo dvadesetak mališana iz osetljivih i marginalizovanih grupa.

Vrtići bez granica

Na listi čekanja za mesto u jedinom vrtiću u Aleksincu je više od dve stotine mališana. Novi vrtić rešiće veliki problem mnogih rositelja koji su, što je novina, uključeni u kreiranje programa vaspitanja dece.

U novom vrtiću, u kojem trenutno ima dvadesetak mališana uzrasta od tri do pet i po godina, iz osetljivih i marginalizovanih grupa, primenjuje se alternativni vid vaspitanja. Deca su u vrtiću tri sata dnevno.

Direktorka predškolske ustanove "Lane" Anica Pavlović kaže da roditelji daju inicijativu šta bi želeli da deca nauče, a da je najveća pažnja posvećena socijalizaciji i praktičnim aktivnostima.

Pored države i Unicefa, otvaranje vrtića pomogla je opština koja je obezbedila prostor, dok je kompanija Ikea poklonila nameštaj.

Predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić kaže da je cilj da se smanji broj dece na čekanju, ali da je to veoma teško s obzirom na mali budžet opštine. Zbog toga je ovo, kako kaže, od velike koristi i za grad.

Zahvaljujući donaciji Novaka Đokovića, ambasadora Unicefa za rani razvoj, uz vrtić u Aleksincu, ali i preostalim gradovima, biće izgrađena igrališta.


Komentara: 0


# predsednik opštine Ivan Dimić budžet opština vrtić Anica Pavlović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima