Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Udobniji prevoz putnika u Aleksincu

rss

13.09.2013. izvor: JUGMEDIA

Počev od avgusta je Niš-ekspres na područje opštine Aleksinac uključio u gradsko-prigradski prevoz četiri nova vozila nabavljena u Austriji.

Udobniji prevoz putnika u Aleksincu

Reč je o niskopodnim  autobusima kapaciteta do 30 putnika, sa ekološkim motorima, klimama i posebno opremljenim kutkom za invalidska kolica ili kolica s bebama.Uključivanje vozila manjeg kapaciteta posledica je drastičnog pada putnika i prilagođavanja prevoznika  zahtevima tržišta

Promocija novih autobusa održana je na autobuskoj stanici u Aleksincu.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković naglasio je da je ovo deo uspešne dugogodišnje saradnje Niš-ekspresa i  ove lokalne samouprave. Stanković je najavio organizovane akcije protiv nelegalnih prevoznika koji otimaju putnike nudeći niže cene prevoza, ali i državnu kasu uskraćuju za milione jer ne plaćaju poreze i doprinose. On je obećao i dodatna ulaganja u poboljšanje putne infrastrukture.    nis ekspres 2

Direktorka  Pogona saobraćajno tržište u Niš-ekspresu Vera Milojević je podvukla da je ovo  tek prvi korak Niš-ekspresa ka unapređenju kvaliteta prevoza na nivou opština.

“Do kraja 2013. godine ukupno će u saobraćaj biti uključena 24 nova savremeno opremljena autobusakapaciteta do 35 sedišta, proizvedena u pogonima Niš-ekspresa”, istakla je Milojević. Novi  autobusi su planirani i za opštine Svrljig, Ražanj, Bela Palanka ,Gadžin Han.

U Niš-ekspresu ističu da njihovu poslovnu politiku u 2013. godini obeležava  investiranje u nov vozni park namenjen lokalnom prevozu stanovništva na jugu Srbije.

“Niš-espres nabavlja vozila manjeg kapaciteta (do 30 sedišta ) jer se broj putnika na lokalnim linijama u opštinama Aleksinac, Svrljig, Gadžin Han, Ražanj i Bela Palanka drastično smanjuje. Uprkos drastičnom smanjujenju broja putnika na području ovih opština “Niš-ekspres održava i dalje redovan autobuski saobraćaj, jer se time održava privredna, društvena, obrazovna i zdravstvena aktivnost pojedinih mesta na jugu Srbije. Za meštane mnogih mesta na jugu Srbije, autobusi Niš-ekspresa predstavljaju jedinu vezu sa ostatkom zemlje”, naglašavaju u ovoj kompaniji.

U Niš-ekspresu takođe ističu da u narednom periodu očekuju aktivnije uključivanje lokalnih samouprava u kvalitetnije  rešavanje pitanja prevoza na njihovim teritorijama i to – investiranje u sređivanje putne mreže koja je  u pojedinim delovima u izuzetno lošem stanju, izdvajanje budžetskih sredstava za subvencioniranje prevoza socijalno ugroženih žitelja i preduzimanje mera u cilju sankcionisanja nelegalnog prevoza.

 

Komentara: 0


# predsednik opštine prevoz opština saobraćaj Nenad Stanković Gadžin Han Ražanj Bela Palanka
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima