Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Удобнији превоз путника у Алексинцу

rss

13.09.2013. извор: ЈУГМЕДИА

Почев од августа је Ниш-експрес на подручје општине Алексинац укључио у градско-приградски превоз четири нова возила набављена у Аустрији.

Удобнији превоз путника у Алексинцу

Реч је о нископодним  аутобусима капацитета до 30 путника, са еколошким моторима, климама и посебно опремљеним кутком за инвалидска колица или колица с бебама.Укључивање возила мањег капацитета последица је драстичног пада путника и прилагођавања превозника  захтевима тржишта

Промоција нових аутобуса одржана је на аутобуској станици у Алексинцу.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић нагласио је да је ово део успешне дугогодишње сарадње Ниш-експреса и  ове локалне самоуправе. Станковић је најавио организоване акције против нелегалних превозника који отимају путнике нудећи ниже цене превоза, али и државну касу ускраћују за милионе јер не плаћају порезе и доприносе. Он је обећао и додатна улагања у побољшање путне инфраструктуре.    нис експрес 2

Директорка  Погона саобраћајно тржиште у Ниш-експресу Вера Милојевић је подвукла да је ово  тек први корак Ниш-експреса ка унапређењу квалитета превоза на нивоу општина.

“До краја 2013. године укупно ће у саобраћај бити укључена 24 нова савремено опремљена аутобусакапацитета до 35 седишта, произведена у погонима Ниш-експреса”, истакла је Милојевић. Нови  аутобуси су планирани и за општине Сврљиг, Ражањ, Бела Паланка ,Гаџин Хан.

У Ниш-експресу истичу да њихову пословну политику у 2013. години обележава  инвестирање у нов возни парк намењен локалном превозу становништва на југу Србије.

“Ниш-еспрес набавља возила мањег капацитета (до 30 седишта ) јер се број путника на локалним линијама у општинама Алексинац, Сврљиг, Гаџин Хан, Ражањ и Бела Паланка драстично смањује. Упркос драстичном смањујењу броја путника на подручју ових општина “Ниш-експрес одржава и даље редован аутобуски саобраћај, јер се тиме одржава привредна, друштвена, образовна и здравствена активност појединих места на југу Србије. За мештане многих места на југу Србије, аутобуси Ниш-експреса представљају једину везу са остатком земље”, наглашавају у овој компанији.

У Ниш-експресу такође истичу да у наредном периоду очекују активније укључивање локалних самоуправа у квалитетније  решавање питања превоза на њиховим територијама и то – инвестирање у сређивање путне мреже која је  у појединим деловима у изузетно лошем стању, издвајање буџетских средстава за субвенционирање превоза социјално угрожених житеља и предузимање мера у циљу санкционисања нелегалног превоза.

 

Коментара: 0


# председник општине превоз општина саобраћај Ненад Станковић Гаџин Хан Ражањ Бела Паланка
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима