Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica štaba za vanredne situacije

rss

08.05.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Održana sednica štaba za vanredne situacije

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sastanku je prisustvovao i Boban Džunić, član Okružnog kriznog štaba.

Izveštaj o sprovođenju mera zaštite podneli su: Jasmina Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, Milan Terzić, sekretar Crvenog krsta opštine Aleksinac, Aleksandra Stoilković, koordinator, predstavnik JKP „Komunalne usluge“ Aleksinac, dr Goran Vidić, direktor opšte bolnice Aleksinac, Dragan Stamenković, zamenik direktora Doma zdravlja Aleksinac i Branko Popović, predstavnik Dobrovoljno vatrogasnog društva Aleksinac.

Komandant Štaba, Nenad Stanković, obavestio je prisutne da je Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac od trenutka donošenja Odluke o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije održao dvadeset četiri sednice, od kojih su dve bile telefonske. Predložio je da se usled ukidanja vanrednog stanja ubuduće sednice Štaba održavaju svakog petka, što su članovi Štaba i prihvatili.

Predsednik Stanković istakao je posebnu zahvalnost Crvenom krstu opštine Aleksinac, njegovim volonterima i Dobrovoljno vatrogasnom društvu Aleksinac za sav rad i trud uložen u proteklom periodu.

Na sednici je odlučeno da se prihvataju preporuke Instituta za javno zdravlje Niš, a koje se odnose na sprečavanje infekcije novim korona virusom u šalterskim službama, na organizaciju rada zaposlenih, na organizaciju rada zaposlenih sa strankama kao i na čišćenje i dezinfekciju i da se nalaže postupanje po istim.

Preporuke Instituta nalaze se na zvaničnom sajtu Opštine Aleksinac – www.aleksinac.org

Vrlo važno obaveštenje za sve građane opštine Aleksinac odnosi se na zaključak Štaba, da počevši od danas, Centar za prijem poziva građana i cenatr za pružanje psiho socijalne podrške više neće biti u funkciji.

Usvojen je i zaključak kojim se deo donacije Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) prosleđuje Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini, dok će drugi deo donacije upotpuniti već predviđene pakete za penzionere sa teritorije opštine Aleksinac, čija mesečna primanje ne prelaze 30.000 dinara.

Članovi Štaba doneli su i zaključak kojim se Crvenom krstu Aleksinac, radi dalje distribucije, stavlja na raspolaganje donacija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u vidu 5.800 maski i 11.600 zaštitinih rukavica.


# Dragan Stamenković Aleksinac opština Nenad Stanković sednica štab za vanredne situacije Goran Vidić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima