Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pušten u rad dograđeni deo "Laneta" u Bucekovoj

rss

24.05.2012. Izvor: Opština, Sindikat, Radio Aleksinac

Predškolska ustanova "Lane" danas je, u prisustvu brojnih zvanica, posetilaca i medija, sečenjem slavskog kolača proslavila slavu Sv. Ćirilo i Metodije, kao i otvaranje novog dograđenog objekta u Bucekovoj.

Pušten u rad dograđeni deo

Novi objekat u Bucekovoj ulici u Aleksincu zajednički je projekat opštine Aleksinac, Saveza Samostalnih Sindikata opštine Aleksinac i grčkog sindikata društvenih delatnosti ADEDI, kojim je Predškolska ustanova "Lane" dobila prostor za nove tri grupe dece.

"Dogradnjom objekta u Bucekovoj rešiće se dugogodišnji gorući problem ove ustanove, smeštajni kapacitet, koji do sada nije zadovoljavao potrebe roditelja na nivou našeg grada." - istakao je predsednik opštine Ivan Dimić.

Današnjoj svečanosti otvaranja pomenutog objekta prisustvovali su i predstavnici Saveza sindikata grčkih državnih službenika ADEDI, na čelu sa predsednikom Konstantinosom Cikrikasom.

Inače, ukupna vrednost ovog projekta je oko 10 miliona dinara, a izvođač radova je "Neimar projekt" iz Niša. Kako su istakli predstavnici grčkog sindikata ADEDI ova pomoć rezultat je saradnje grčkog i aleksinačkog sindikata koja datira od ’99. godine, kao znak solidarnosti sa gradom postradalom tokom NATO bombardovanja.

Predsednik opštine je izrazio zahvalnost u ime građana opštine Aleksinac na ukazanoj podršci i naglasio da je ovo još jedan konkretan dokaz uspešne saradnje koju opština Aleksinac godinama neguje sa grčkim narodom i institucijama.



# predsednik opštine Ivan Dimić opština sindikat NATO
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima