Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac

rss

28.04.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana još jedna u nizu sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opšine Aleksinac.

Održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sastanku je prisustvovao i Boban Džunić, član Okružnog kriznog štaba.

Na sednici je odlučeno da robna pijaca danas počinje sa radom uz obavezu poštovanja svih odluka i preporuka Vlade i Kriznog štaba i poštovanja preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Co V-2, a kojima se osigurava bezbednost prodavaca i bezbednost korisnika usluga.

Stočne pijace u Tešici i Kormanu nastaviće rad u terminima koji su predviđeni kao pijačni dani počevši od 04. maja 2020. godine, uz obavezu poštovanja svih mera zaštite.

Objekti za priređivanje zabavnih igara (kladionice), čiji je rad bio onemogućen zbog sprečavanja nastanka i širenja infekcije izazvane virusom COVID-19, mogu krenuti sa radom od 28.04.2020. godine, uz obavezu poštovanja svih odluka i preporuka Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba i poštovanja i primene mera prevencije, koje se odnose na sprečavanje širenja i smanjenja rizika bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-Co V-2, a kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga.

Usvojen je i zaključak kojim se određuje da će zelena pijaca u Aleksincu, a na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, moći da nastavi sa radom, uz poštovanje svih mera zaštite prodavaca i kupaca.

Članovi Štaba usvojili su u zaključak kojim će se 150 od 1.700 paketa u vidu hrane, dezinfekcionih sredstava i sredstava za ličnu higijenu za potrebe korisnika socijalne pomoći na teritoriji opštine Aleksinac, distribuirati korisnicima jednokratne pomoći na teritoriji opštine Aleksinac, koje će na osnovu svoje procene odrediti Centar za socijalni rad opštine Aleksinac.

Korisnici novčane socijalne pomoći koji nisu preuzeli svoje pakete pomoći jer nisu bili u svojim domovima prilikom posete volontera Crvenog krsta Aleksinac, mogu ih preuzeti u zgradi Opštine, svakog radnog dana posle 12.00 časova. Potrebno je sa sobom poneti važeću ličnu kartu i javiti se Milanu Terziću, sekretaru Crvenog krsta.

Pored korisnika novčane socijalne pomoći Centar za socijalni rad opštine Aleksinac izvršiće distribuciju paketa u vidu hrane, dezinfekcionih sredstava i sredstava za ličnu higijenu korisnicima posebne novčane naknade sa teritorije opštine Alekinsac.

Na kraju sednice Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, stavio je na raspolaganje Crvenom krstu opštine Aleksinac donaciju firme „Magna“ od 10.000 maski i donaciju JP "Pošta Srbije" od 3.300 maski i 6.600 rukavica, radi dalje distribucuje.

JKP "Komunalne usluge" nastavlja po planu sprovođenje mera Štaba

JKP "Komunalne usluge" su u toku jučerašnjeg dana izvršili dezinfekciju naselja na celoj teritoriji opštine Aleksinac, i to: pešačke zone i glavnih ulica u Aleksincu, gradskih naselja (Padalište, Mikro naselje, Jelenac i širi centar grada) i prostor ispred maloprodajnih objekata u Aleksincu, glavne saobraćajnice na Al. Rudniku i u Žitkovcu i prostor ispred maloprodajnih objekata u Aleksincu, i sva seoska naselja sa prostorima ispred maloprodajnih objekata na pravcima od Žitkovca do Vitkovca, od Al. Rudnika do Deligrada i od Aleksinca do Mozgova.

Izvršena je dezinfekcija i pranje ulica u romskim naseljima u Aleksincu i Žitkovcu.

 


# saobraćaj Centar za socijalni rad Komunalne usluge JP Crveni krst Nenad Stanković štab za vanredne situacije Deligrad koronavirus Boban Džunić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima