Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Privremeno otvaranje pešačke zone za jednosmerni motorni saobraćaj

rss

21.01.2016. Opština Aleksinac

Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, usvojen je zahtev JP Direkcije za urbanizam i izgradnju, za privremeno otvaranje dela ulice Knjaza Miloša u pešačkoj zoni za jednosmerni motorni saobraćaj.

Foto Branimir Veljković

Naime, u periodu od 1.2.2016. godine do 31.3.2016. godine biće otvoren deo ulice Knjaza Miloša u pešačkoj zoni za jednosmerni saobraćaj i to u smeru od ulice Momčila Popovića do ul. ulice Vojske Jugoslavije, zbog izvođenja preostalih građevinskih radova na izgradnji atmosferske kanalizacije i kolovoza na celoj deonici ulice Dušana Trivunca. Članovi Saveta složili su se da bi se na ovaj način rasteretio jednosmerni saobraćaj u ulici Dušana Trivunca, koji će biti otvoren samo za motorni saobraćaj vozila sa naležućih parcela, objekata i institucija koje se nalaze u ovoj ulici.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac je na današnjoj sednici, između ostalog, odbio zahtev Grupe privrednika iz Sportske ulice u Aleksincu za izmenu smera, tačnije puštanja dvosmernog saobraćaja u ovoj ulici.

Savet je, takođe, odbacio zahtev Grupe građana i Skupštine stanara ulice Dušana Trivunca zbog nenadležnosti, a koji se odnosio na spuštanje ivičnjaka na ulazu i izlazu iz zgrada.

Na kraju sednice, članovi Saveta obavezali su se, po privatnom zahtevu, da upute zaključak upravljaču puteva opštine Aleksinac o postavljanju ležećeg policajca, vertikalne i horizontalne signalizacije u ulici Tihomira Đorđevića, na krivini ispod Hale sportova.

Komentara: 4


# saobraćaj Dušana Trivunca Knjaza Miloša ulica Savet za bezbednost saobraćaja
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+23) (-1)

  gradjanin 01.02.2016.
  i kad se otvara ta ulica? danas je 01.02.

 • (+7) (-1)

  miki 01.02.2016.
  Vučić još nema termin za otvaranje peš. zone u Aleksincu.

 • (+14) (-1)

  Zoran 02.02.2016.
  Ceka se Vucic da presece crvenu traku.

 • (+7) (-1)

  djordje 09.02.2016.
  A sto popasosmo kazni zbog ove ulice....cim sam naisao naplatuse mi ulaznicu u grad Aleksinac....hvala vrlo gostoljubivo....


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima