Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Привремено отварање пешачке зоне за једносмерни моторни саобраћај

rss

21.01.2016. Општина Алексинац

На данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, усвојен је захтев ЈП Дирекције за урбанизам и изградњу, за привремено отварање дела улице Књаза Милоша у пешачкој зони за једносмерни моторни саобраћај.

Фото Бранимир Вељковић

Наиме, у периоду од 1.2.2016. године до 31.3.2016. године биће отворен део улице Књаза Милоша у пешачкој зони за једносмерни саобраћај и то у смеру од улице Момчила Поповића до ул. улице Војске Југославије, због извођења преосталих грађевинских радова на изградњи атмосферске канализације и коловоза на целој деоници улице Душана Тривунца. Чланови Савета сложили су се да би се на овај начин растеретио једносмерни саобраћај у улици Душана Тривунца, који ће бити отворен само за моторни саобраћај возила са належућих парцела, објеката и институција које се налазе у овој улици.

Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац је на данашњој седници, између осталог, одбио захтев Групе привредника из Спортске улице у Алексинцу за измену смера, тачније пуштања двосмерног саобраћаја у овој улици.

Савет је, такође, одбацио захтев Групе грађана и Скупштине станара улице Душана Тривунца због ненадлежности, а који се односио на спуштање ивичњака на улазу и излазу из зграда.

На крају седнице, чланови Савета обавезали су се, по приватном захтеву, да упуте закључак управљачу путева општине Алексинац о постављању лежећег полицајца, вертикалне и хоризонталне сигнализације у улици Тихомира Ђорђевића, на кривини испод Хале спортова.


# саобраћај Душана Тривунца Књаза Милоша улица Савет за безбедност саобраћаја
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима