Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Potpisan ugovor o realizaciji projekta "Srbija u ritmu Evrope"

rss

19.02.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Danas su predsednik opštine Aleksinac, Ivan Dimić i izvršni producent projekta “Srbija u ritmu Evrope”, David Makević, potpisali ugovor o realizaciji ovog projekta.
Ovim je naša opština ušla u grupu od 30 gradova i opština u Srbiji kojima će biti posvećena po jedna kulturno-zabavna emisija na televiziji B92, čije bi emitovanje trebalo da krene u martu ove godine.

Potpisan ugovor o realizaciji projekta

Reč je o projektu koji je namenjen deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljen u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj ovog projekta je, prema rečima idejnih tvoraca, podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija tolerancije, različitosti, ravnopravnosti polova, saradnje i doživotnog učenja.

Projekat je predviđen za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa projekta, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo projekta. Edukacije se realizuju u vidu 4 različite sekcije: hor, moderan ples, folklor i voditeljstvo. Inače, sekciju vodi TV lice, voditelj Igor Karadarević (Jutarnji program RTS, "Evropsko lice", "Jedna pesma, jedna želja" i dr.).

Tim edukatora za svaku oblast čini koordinator sa profesorom. Edukacija u okviru sekcija je besplatna za svu decu.

Po završetku edukacija, u svakom gradu na gradskom trgu, organizuje se koncert na kojem nastupaju deca sa poznatim pevačima zabavne muzike (Marija Šerifović, Saša Kovačević, Aleksa Jelić, Emina Jahović, Ana Štajdohar i dr.), a veliko finale projekta održaće se u mesecu junu 2011. godine, u Sava Centru u Beogradu.

Ovaj projekat obuhvata 30 opština i gradova Srbije, a svakoj od ovih opština biće posvećena po jedna kulturno-zabavna emisija na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, čije bi emitovanje trebalo da krene u martu ove godine.

Današnjem sastanku i potpisivanju ugovora u zgradi opštine Aleksinac, pored predsednika opštine i izvršnog producenta projekta, prisustvovali su i predstavnici aleksinačkih osnovnih i srednjih škola, kao i direktor Centra za kulturu i umetnost.


# predsednik opštine Ivan Dimić Marija Šerifović opština
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima