Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Потписан уговор о реализацији пројекта "Србија у ритму Европе"

rss

19.02.2011. Извор: Општина Алексинац

Данас су председник општине Алексинац, Иван Димић и извршни продуцент пројекта “Србија у ритму Европе”, Давид Макевић, потписали уговор о реализацији овог пројекта.
Овим је наша општина ушла у групу од 30 градова и општина у Србији којима ће бити посвећена по једна културно-забавна емисија на телевизији Б92, чије би емитовање требало да крене у марту ове године.

Потписан уговор о реализацији пројекта

Реч је о пројекту који је намењен деци у основним и средњим школама и осмишљен у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом политике за младе у Војводини.

Циљ овог пројекта је, према речима идејних твораца, подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција толеранције, различитости, равноправности полова, сарадње и доживотног учења.

Пројекат је предвиђен за групу до 300 стотине деце из основних и средњих школа у сваком граду. У оквиру програма пројекта, организују се бесплатне едукације за децу која су саставни део пројекта. Едукације се реализују у виду 4 различите секције: хор, модеран плес, фолклор и водитељство. Иначе, секцију води ТВ лице, водитељ Игор Карадаревић (Јутарњи програм РТС, "Европско лице", "Једна песма, једна жеља" и др.).

Тим едукатора за сваку област чини координатор са професором. Едукација у оквиру секција је бесплатна за сву децу.

По завршетку едукација, у сваком граду на градском тргу, организује се концерт на којем наступају деца са познатим певачима забавне музике (Марија Шерифовић, Саша Ковачевић, Алекса Јелић, Емина Јаховић, Ана Штајдохар и др.), а велико финале пројекта одржаће се у месецу јуну 2011. године, у Сава Центру у Београду.

Овај пројекат обухвата 30 општина и градова Србије, а свакој од ових општина биће посвећена по једна културно-забавна емисија на некој од телевизија са националном фреквенцијом, чије би емитовање требало да крене у марту ове године.

Данашњем састанку и потписивању уговора у згради општине Алексинац, поред председника општине и извршног продуцента пројекта, присуствовали су и представници алексиначких основних и средњих школа, као и директор Центра за културу и уметност.


# председник општине Иван Димић Марија Шерифовић општина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима