Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tražimo uvođenje zakona o ukradenim bebama

rss

11.01.2014. Dveri Srpske

Dveri i Udruženje: Roditelji nestalih beba zahtevaju od nadležnh institucija traže da hitno reše aferu nestalih beba, a na medije apeluju da ispune svoju ulogu obaveštavanja javnosti.

Tražimo uvođenje zakona o ukradenim bebama

Pokret Dveri podržava inicijativu Udruženja: Roditelji nestalih beba Srbije da se uvede zakon o ukradenim bebama kojim bi se regulisao status bebe kao identifikovanog građanina i na taj način eliminisala svaka sumnja da je beba nestala, izjavio je danas, na konferenciji za medije, Radovan Tvrdišić, član Starešinstva Pokreta Dveri.

U Srbiji je u poslednjih 40 godina nestalo više od 10.000 beba, a Javnom tužilaštvu u Beogradu podneto je više od 1.500 krivičnih prijava od kojih, zbog korupcije u tužilaštvu, nijedna nije procesuirana, niti je doneta bilo koja presuda, izjavio je Vladimir Čičarević, predsednik Udruženja: Roditelji nestalih beba Srbije.
Zakon za koji se zalažemo omogućiće retroaktivno procesuiranje svih slučajeva i kažnjavanje počinilaca, jer majčinstvo ne može da zastari. Dveri i Udruženje: Roditelji nestalih beba zahtevaju od nadležnh institucija traže da hitno reše aferu nestalih beba, a na medije apeluju da ispune svoju ulogu obaveštavanja javnosti.

Informativna služba Pokreta Dveri

video...

Komentara: 0


# Dveri
@SPDveri @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}