Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skandal u Skupštini opštine

rss

19.01.2011. Izvor: Južne vesti, Aleksinačke novosti

Zasedanje Skupštine opštine prebačeno je u Dom kulture, ali je novinarima zabranjen ulaz, prenose Aleksinačke novosti. Vlast ovo demantuje.

Skandal u Skupštini opštine

I nastavak sednice opštinskog parlamenta koja je prekinuta 30. decembra zbog sukoba koji umalo nije prerastao u opštu tuču, obeležili su skandali. Umesto u zgradi Opštine, zasedanje je premešteno u Dom kulture.

- Svi ulazi u Dom kulture su zaključani, a na glavnom ulazu stoji 7 pripadnika privatnog obezbeđenja iz Niša. Pomažu im radnici "Teatra 91" i "Centra za kulturu", koji po naređenju direktorki, Slavice Jelenić i Radmile Petrović, dežuraju u holu. Ispred ulaza u salu obezbeđenju direktne instrukcije daje šef Kancelarije za mlade Dalibor Marković, i niko od građana ili nepodobnih novinara ne može da uđe u salu. Policijski službenici, koji dežuraju ispred Doma kulture kažu da imaju naređenja da se ne mešaju, čak ni kada obezbeđenje neće da pusti u salu građane i novinare - prenele su Aleksinačke novosti.

Predsednik Opštine Ivan Dimić demantuje pisanje "Aleksinačkih".

- To prosto nije tačno. To (Aleksinačke novosti) nije medij, to je privatni sajt Miloša Paovića, momka koji se predstavlja kao novinar i koji protiv mene već mesecima vodi politički motivisanu kampanju. Sednici su prisustvovali novinari TV Alt i Radio Aleksinca, a to su bili jedini novinari tamo. Miloš Paović jeste novinar TV Alt, ali danas nije tamo bio kao novinar te televizije i naravno da nije mogao da uđe - kaže predsednik Opštine Ivan Dimić (DSS).

Inače, osnivač TV Alt je lokalna Opština, dok je Radio Aleksinac u privatnom vlasništvu.

Dimić tvrdi da sednicama Skupštine može da prisustvuje svako ko dobije pismeno odobrenje predsednika Skupštine, da do sada nije bilo zabrana ali da je zbog "manjka prostora u Domu kulture danas bila vanredna situacija".

On potvrđuje da je za današnju sednicu bilo angažovano privatno obezbeđenje, ali negira da je to učinjeno na nelegalan način, već kaže da postoji ugovor koji je potpisao predsednik lokalnog parlamenta, kao i da je to bilo neophodno.

Inače, sednica 29. januara prekinuta je jer su odbornici opozicije duvali u pištaljke, lupali o klupe a na kraju ustali i svojim telima zaposeli govornicu. Sednica je odložena za sutra. I sutradan se desilo isto, pa je predsednik Skupštine prvo upozorio odbornike a potom i izrekao meru udaljenja sa sednice, koja, kako kažu u Opštini, važi do završetka celog zasedanja. Sednica je nakon toga prekinuta, a nastavak zakazan za danas.

- Da se ne bi ponovila ista stvar angažovao je obezbeđenje koje je trebalo da spreči kažnjene odbornike da uđu u salu. Međutim, oni su polomili vrata i na silu ušli u salu, pa je jedino rešenje bilo da se preselimo u Dom kulture - kaže Dimić.

Sukob između vlasti, koju u Aleksincu čine DSS-SRS i SPS i opozicije u kojoj su DS, G17 plus i Pokret za opštinu Aleksinac, nastao je jer je opozicija insistirala da se u dnevni red sednice Skupštine uvrsti rasprava o porno snimku u kome se navodno vide predsednik Opštine i bivša odbornica G17 plus. Prema navodima opozicije vlas nije želela ni da glasa o ovom predlogu, što je rezultiralo svađom koja se umalo nije završila opštom tučom.

Komentara: 4


# predsednik opštine Ivan Dimić skandal opština skupština Miloš Paović Pokret za opštinu Aleksinac Radio Aleksinac dom kulture sajt vanredna situacija Dalibor Marković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Micko 19.01.2011.
  Dakle u domu kulture bila premijera MARATONCI TRČE POČASNI KRUG.
  Nek je sa srecom

 • (+0) (-0)

  domacin 19.01.2011.
  Ne mlatite praznu slamu vec dovedite Palmu iz Jagodine

 • (+0) (-0)

  aleksandar 19.01.2011.
  Što brate Palmu, koć'e im ostane tamo?

 • (+0) (-0)

  gradjanka 30.01.2011.
  tooo tooo ma svi neka se pokolju pa jesmo Srbi ili ne?! Ovo je za plakanje jadna vam majka! Ajde svaki clan skupstine opstine (sramota me je da ih zovem odbornicima) pusti po koju sliku ili snimak ali za stolicu zubima se drzi!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima