Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skandal na aktivu direktora aleksinačkih škola

rss

21.08.2014. D. Ostojić

Skandal na aktivu direktora aleksinačkih škola

Mnogi su nas optuživali da smo zlonamerni kada smo pisali o tome da je politika ušla u sve pore aleksinačkog školstva. Ono što se desilo na aktivu direktora aleksinačkih škola dokazuje da smo bili u pravu.

Čak ni dva školska časa nastavniku nije moguće dodeliti bez političke odluke sa vrha. Naime, na aktivu direktora škola razmatrani su problemi tehnoloških viškova nastavnog osoblja. Zakonska odredba tvrdi da je potrebno zbrinuti prvo one zaposlene koji su ostali bez norme pa tek onda primati nove radnike. U raspodeli časova za tehnološke viškove odlučivalo se o dva časa biologije koja su bila na raspolaganju u Poljoprivrednoj školi.

Direktorka škole na Rudniku je dala predlog da se ti časovi dodele nastavniku biologije iz rudničke škole koji je ostao bez dovoljnog fonda časova za punu platu. Na to se prisutnima obratio Slaboljub Veličković rečima da te časove ne može da dodeli nikome, jer ima obavezu prema predsedniku opštine Aleksinac kome je obećao da će ti časovi ići nastavniku prema kojem predsednik ima obavezu.

Dakle još jedna potvrda da se politika meša u školstvo na sve moguće načine,od izbora direktora, dodele časova pa do odluke koja će stranka imati koliko članova u školskom odboru.

 


# škole aktiv direktora Slaboljub Veličković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima