Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sećanje na Mihaila Markovića

rss

07.02.2017. Saopštenje PS

Saopštenje OO Pokreta socijalista Aleksinac

Sećanje na Mihaila Markovića

Na današnji dan 2010 godine,zauvek je iz naših redova otišao, jedan od najznačajnijih srpskih filozofa 20 veka marksističko-humanističke orijentacije, akademik SANU, svetski priznati mislilac i levičar Mihailo Marković.

Ostavio nam je načela koja trebamo slediti: načela slobode, demokratskog socijalizma, rodoljubive levice, socijalne pravde, nezavisnosti i suvereniteta Srbije i odbrane Kosova i Metohije.

Ostavio nam je i načela protivljenja ulasku u Nato, protivljenja liberalnom kapitalizmu, pljačkaškoj privatizaciji, globalizmu i naročito protivljenje uništavanju zdrave srpke porodice

Bio je tvorac Programa i osnivač SPS zajedno sa Slobodanom Miloševićem 1990, kao i Pokreta Socijalista sa Aleksandrom Vulinom 2008.

Sećanje na Mihaila Markovića, ideologa levice, je veoma važno i zbog toga što levica danasu Evropi jača, a što pokazuje pobeda Sirize u Grčkoj, kao i njena izuzetna popularnost u Španiji, jer pred idejom levice za koju se akademik zalagao danas podrhtava cela Evropa.

Komentara: 2


# Slaviša Jovanović Saša Pokret Socijalista Mihailo Marković
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+11) (-2)

    krsko 08.02.2017.
    Ovo je najodvratniji politički pokret koji se pojavio u poslednjih 27 godina i mene je sramota kad vidim da su ovakvi "levičari" na vlasti.

  • (+4) (-1)

    Verujte i mene je sramota 08.02.2017.
    Ali ne samo tog,vec i jos nekih,koji do juce bejahu bovci,vadni i napvedni...pa postadose borci,radni i napredni :p


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima