Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje Pokreta Dveri Aleksinac

rss

03.02.2015. Info služba Dveri Aleksinac

Privredni sistem dezintegriše Srbiju

Naš privredni sistem je u fazi „slobodnog pada“ i ide ka nekontrolisanom haosu, koji posledično može voditi u dalju dezintegraciju zemlje.

 

 

EBRD je dao prognozu stope privrednog rasta za Srbiju u visini od samo 0,5% u 2015.godini. Republički zavod za statistiku (RZS) je izdao saopštenje gde se u  2014. godini očekuje pad Bruto društvenog proizvoda (BDP) u iznosu od 2% u odnosu na 2013. godinu.

Premijer Vučić nam je obećao rast zaduženosti naše zemlje do čak, neverovatnih 77%, a prema obaveštenju Ministarstva finansija, javni dug Srbije je već dostigao 70,9% BDP-a Srbije.

Industrijska proizvodnja je imala pad u iznosu od 6,8% u 2014. godini.

Premijer Vučić i Vlada se hvali da je smanjen broj nezaposlenih za gotovo 10% otkad je nova vlada došla i trenutno iznosi 17,6% (???).

Šta nam govore ovi ovako šturo dati podaci? Da li je ovo dobro ili nije? Zašto ga niko od  „dežurnih komentatora“ u medijima ne komentariše?

Zato što su ovi podaci prosto katastrofalni i poražavajući! Za 3,5 godina koliko je ova vlast u Srbiji, privreda i dalje stagnira i nalazi se u teškoj recesiji. Izlaz se ni ne vidi!

Da li je moguće da i industrijska proizvodnja i BDP pada, a da zaposlenost raste?? Naravno da nije, jer gde ti „novozaposleni“ rade ako je proizvodnja sve manja i manja??!

Rast od samo 0,5% je na nivou statističke greške! On ne obezbeđuje dodatnu zaposlenost, ne obezbeđuje veću konkurentnost domaće privrede, on ne rešava ni jedan problem domaće ekonomije.

Podsticaji i reči hvale da se „...Premijer Vučić i Vlada hrabro suoče sa situacijom i krenu u rasprodaju preostalih preduzeća u Srbiji...“, koje ovih dana čujemo iz usta stranih diplomata, direktora multinacionalnih komapanija i banaka, su posledica obećanja domaće vlasti da će rasprodati preostala preduzeća, njive i zemlju, vode, otpustiti sve „nepotrebne radnike“, a nikako posledica dobrih i genijalnih mera koja ova vlada preduzima.

Naš privredni sistem je u fazi „slobodnog pada“ i ide ka nekontrolisanom haosu, koji posledično može voditi u dalju dezintegraciju zemlje.

Zato pitamo, ima li Srba u Srbiji?

 

 

Komentara: 6


# Dveri EBDR
@SPDveri @ 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}