Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspleteno klupko oko političkih transfera u LDP

rss

29.01.2014. Dušan Ostojić

Vest da je pet odbornika DS-a prešlo u LDP ođeknula je širom Srbije. Nakon objavljivanja u Blicu, oglasio se i OO DS Aleksinac, kao i odbornici koji su bili spominjani kao preletači.

Raspleteno klupko oko političkih transfera u LDP

Jedan od njih je i Aleksandar Kuzmanović:

"Dobro je da ste me kontaktirali radi razrešenja te priče. Ja nisam prešao u LDP, član sam DS-a i član glavnog odbora stranke. Tačno je da sam jedno kraće vreme bio nezavisan odbornik, ali već nekoliko meseci sam stalni član odborničkog kluba DS-a u SO Aleksinac."

Slaviša Stevanović, odbornik iz Rutevca, je takođe jedan od spominjanih odbornika koji je prešao u LDP. Svoju situaciju on objašnjava:

"Ja nikad nisam bio član DS-a, već sam od početka svog političkog angažmana bio u LDP-u, tako da nisam mogao da budem preletač iz DS-a u LDP. Dakle jesam odbornik LDP-a, ali ne i preletač oz DS-a."

Svoje objašnjenje ima i Boško Roganović, član IO OO DS Aleksinac:

"Odbornička grupa DS-a ima šest odbornika, a u najavi je dolazak još jednog, mada je rano da vam saopštim njegovo ime. U periodu dok je odbor DS-a bio u statusu povereništva  četvoro naših odbornika je napustilo odbornički klub DS-a i preuzeli status nezavisnih odbornika, upravo su to tih četvoro odbornika koji danas čine odbornički klub LDP-a. Pravno formalno oni su DS napustili još pre par meseci a juče su samo ozvaničili svoj status u LDP-u."

Ono što je za sada potpuno tačno jeste da je, jučerašnjom konferencijom za novinare, Milan Veljković ozvaničen kao čelni čovek aleksinačkog LDP-a koji u SO Aleksinac ima 4 odbornika.

 

Komentara: 1


# Aleksandar Kuzmanović DS LDP Milan Veljković Slaviša Stevanović Boško Roganović SO Aleksinac
@demokrate @ldp @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nebojša 29.01.2014.
    Slaviša Stevanović jeste bio član LDP-a kako tvrdi,čak je bio i na odborničkoj listi iste stranke na poslednjim izborima ,maja 2012.a onda je u velikoj tajnosti pred same izbore PREBEGAO una listu DS –a. Kako bi inače postao odbornik ,ako LDP na tim izborima nije prešla cenzus? Zbog tog postupka OO LDP Aleksinac ga je ubrzo posle toga svojom odlukom isključio iz stranke. Eto, takav je lik „ naš“ odbornik,gospodin ratar iz Rutevca,Stevanović!
    Nebojša Ćirić aktuelni menadžer LDP-a OO LDP-a Aleksinac.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima