Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pet odbornika DS u Aleksincu prešlo u LDP

rss

28.01.2014. Tanjug

Pet odbornika Demokratske stranke (DS) u Skupštini opštine Aleksinac prešlo je u Liberalno-demokratsku partiju (LDP) i formiralo samostalnu odborničku grupu, rekao je danas član Predsedništva LDP Raica Milićević.

Pet odbornika DS u Aleksincu prešlo u LDP

Milićević je, na konferenciji za novinare održane u Nišu, rekao da se prelazak članova DS očekuje i u drugim sredinama na jugu i istoku Srbije i to u Bujanovcu, Brusu, Zaječaru, kao što se to, dodao je, događalo u Nišu, Leskovcu ili Vlasotincu u prethodnom periodu.

Šef odborničke grupe LDP u aleksinačkoj skupštini je Milan Veljković koji je bio dugogodišnji predsednik Opštinskog odbora DS u Aleksincu i član te stranke oko 15 godina.

Milićević i Veljković su rekli da je osnovni razlog napuštanja DS što je ta stranka napustila politiku Zorana Đinđića i što tu politiku u Srbiji danas dosledno sprovodi LDP i Čedomir Jovanović.

U aleksinačkoj opštini na vlasti su Srpska napredna stranka, socijalisti sa svojim koalicionim partnerima i Ujedinjeni regioni Srbije.

Od 10 odbornika DS u Aleksincu, u njihovim redovima ostala su četiri, rekao je Veljković.

LDP na prethodnim lokalnim i parlamentarnim izborima nije prešla cenzus u Aleksincu, a Milićević i Veljković na narednim vanrednim parlamentarnim izborima očekuju dobar rezultat.


# DS LDP Milan Veljković Čedomir Jovanović
@demokrate @ldp @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima