Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predizborno „farbanje“

rss

15.10.2015. Boban Ranđelović, DS

Poštovani sugrađani, svedoci smo poslednjih dana da je Lokalno udruženje haračlija zvano lokalna vlast počela sa raskopavanjem našeg grada.

Predizborno „farbanje“

Pozdravljam buđenje iz letnjeg sna i dolaska sa odmora članove ovog udruženja, ali samo da ih podsetim, stigla je kasna jesen a uskoro će i zima....

Jutros sam bio svedok neverovatne situacije, lokalni direktor EPSa je otvorio novi prilaz svom ličnom parkingu i to preko pešačkog prelaza! Nemam razumevanja za ovako nešto iz više razloga. Ako već premeštaš žardinjere, operi ih, jer ih ti i održavaš. Međutim, pitanje postavljam Direkciji, da li ste im dali dozvolu za ovo? Saobraćajnoj policiji poručujem, idite i kaznite ih, prelaze preko pešačkog prelaza! Ili možda nad ovim silnicima nemate hrabrosti da sporovodite Zakon? Ako nemate vozila da dođete do njihovog parkinga, pitajte Lokalno udruženje, šta je onima koji su kupljeni za vas prošle godine? Da podsetim sugrađane, Lokalno udruženje je prošle godine kupilo od naših para dva džipa Dačia Duster za potrebe lokalne policijske stanice, saobraćajnoj policiji, koji još uvek hvataju prašinu na parkingu.

Zatvorena je Glavna ulica u delu šetališta, nekim čudnim, urbanim mobilijerima, doduše ne znam da li vatrogasci imaju ključ od „male kapijice“, jer ako se „ne daj Bože desi...“, ko će da otključa? Pozdravljam ovaj potez, mada mislim da bi i dve kamere rešile problem, a i ne bi bile prepreka za saplitanje.

Kopa se po gradu, uvode se NOVI priključci za vodu, novi namet našim sugrađanima, mora vodomer da bude ispred! Gospodo iz JKP VODOVOD  i KANALIZACIJA, kupite ga i ugradite, vi preko njega zarađujete. Pustite građane da malo zatvore i onako prazan džep.

Prepravljen je i mali parking iza Stare apoteke, u ulici 7. juli, za pohvalu, doduše onih 200tinak kvadrata su radili jedno 40tak dana.

Parking kod apotekeOno što me brine je kvalitet! Sve mi ovo liči na neko predizborno šminkanje grada Lokalnog udruženja, jer je osetilo da podrška bledi. Nestaje. Proverimo asfalt na malom parkingu, veliki, šljunkoviti komadi, loš kvalitet. Setimo se rešetke na Beogradskom drumu, popravljana više puta, uvek pred izbore. Opet joj je došlo vreme za popravku. 

Da, smešno mi je, jer niko ne odgovara, a svima puni džepovi u Lokalnom udruženju, osim nama građanima.  

A šta je bilo sa onim obećanjima, kojima se, kako nas beše Predsednik Lokalnog udruženja nazvao, „glupa opozicija“, smejala? Put iza stadiona, pored Moravice, od 15000000 dinara, parking iza Katastra za siću od 20000000 dinara, ... da li su oni zaglavili u donaciji Vodovodu?

Pozdravljam i renoviranje škole u Rutevcu, ali mi imamo i tri nezavršene obrazovne ustanove u Aleksincu. Ova u Rutevcu makar ima datum kraja radova, a ovima je datum davno prošao. Sve pod napreDNOm vlašću Lokalnog udruženja. Svedoci smo i radova u centru grada kod OTP banke, skela na kojoj stoje radnici, neobezbeđena, bez imena investitora i izvođača.... Posao za inspekciju, valjda, ako je još uvek imamo.

Hvališe se Naprednjaci  na svom  FB nalogu, da se prvi put posle 30 godina uređuje Suhotnički potok. Pa vi ste od poslednjih 15 godina, 12 godina bili na vlasti, „majke mi“ nisam vam branio.

Da, izbori su blizu, čim je Aleksinac, ovoliko iskopan. Sećam se izbora 2014. godine, tada su ga „okresali“ da bi vođinu sliku, JKP Komunalne usluge svojim kamionom za uličnu rasvetu okačilo u centar grada. Valjda da znamo za koga da glasamo.

Pitam vas sugrađani da li će ovih par meseci kopanja da zasene 3 i po godine nerada i letnjeg odmora? Izbori su blizu. Vaš glas će odlučiti ko će se naći na čelu Lokalne samouprave. Proverite biografije. Proverite ko stoji iza svake stranke. Ko je šta u svom životu uradio. Izaberite pametno. Posle će biti kasno. Sledi opet farbanje.

 


# DS Boban Ranđelović saobraćaj izbori Vodovod i kanalizacija JP Komunalne usluge JP škole radovi
@demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima