Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti iz "Nove Srbije"

rss

15.12.2013.

Na osmoj Izbornoj skupštini Nove Srbije, održanoj dana 14.12.2013.godine u Čačku, za predsednika stranke izabran je ponovo Velimir Ilić jednoglasnom odlukom preko 750 prisutnih delegata.

Novosti iz

Za potpredsednike Nove Srbije izabrani su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović, Velimir Stanojević, Zlata Đerić, Vojislava Knežević i Dejan Rajčić.

 Skupština je ujedno u drugom delu zasedanja obeležila i petnaest godina rada stranke.

Po rečima predsednika OO NS Zorana Stanojevića bio je ovo uspešan dan:

"Za nas ovde u Aleksincu veoma je važno što smo bili maksimalno uvaženi od centrale naše stranke jer smo imali pravo na pet delegata i to: predsednik OO NS Zoran Stanojević, podpredsednici Snežana Janković i Miša Petrović, predsednica aktiva žena Irena Stojanović i sekretar Novica Nešić.

 Ovo ukazuje da smo za kratko vreme povećali rejting našeg opštinskog odbora. To nam je ujedno i signal  da predsednioštvo stranke ozbiljno računa na naš  opštinski odbor u Alkeksincu. Kao predsednik stranke imao sam kratak susret sa predsednikom stranke Velimirom Ilićem kao  kraće susrete sa potpredsednicima Nove Srbije Dubravkom  Filipovskom i Draganom Jovanovićem."

Posebno je važno, po rečima predsednika Zorana Stanojevića, za nas ovde u Aleksincu što je prvi put u istoriji Nove Srbije za potpredsednika Nove Srbije izabran dostadašnji član izvršnog odbora stranke, narodni poslanik  i koordinator za ovaj deo gospodin Dejan Rajčić naš osvedočeni prijatelj. Njegovim izborom na ovako visoku i važnu funkciju naš opštinski odbor dobiće još bolji rejting u predsedništvu stranke Nove Srbije  a mi u rukovodstvu OO NS veliki podstrek u daljem radu  a samim tim i veću odgovornost prema stranci, članovima i pristalicama Nove Srbije i budućim glasačima za čiju naklonost ćemo se žestoko boriti.

Na svečanoj sednici povodom obelažavanja 15 godina postojanja Nove Srbije, pored članova i delegata, između ostalog prisustvovali su i Andrija Mandić iz Crne Gore, Radomir Nikolić predednik Izvršnog odbora SNS i Zoran Babić potpredsednik SNS,

Radomir Nikolić je rekao da je Nova Srbije stranka poštenih, vrednih i srčanih ljudi koji su spremni da žrtvuje sve za dobro Srbije i srpskog naroda.

- Nosili ste i donosili Srbiji promene. Zbog jasnih patriotskih stavova bili ste na udaru, bili ste žrtvovani od strane neiskrenih snaga. Danas pored sebe imate braću koja misle i osećaju kao vi. Imate kraj sebe SNS. Veže nas mnogo toga. Prvi ste nam pružili ruku. Usudili ste da u vreme kada smo bili odbacivani i satanizovani stanete uz nas rame uz rame. Prepoznali ste u našoj stranci vrline koje vas i same krase, rekao je Radomir Nikolić

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović istakla je da je srećna što je na proslavi 15 godina od osnivanja Nove Srbije i da je to trenutak "pomirenja" i potvrda da se sada svi bore za samo jedan interes , a to je interes uspešnije i bolje Srbije i njenih građana. Ona je prenela pozdrave i čestitke predsednika SPS Ivice Dačića

 


# Zoran Stanojević Velimir Ilić Miša Petrović Dragan Jovanović Dijana Vukomanović Snežana Janković
@vukomand @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima