Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Inicijativa OO PS za izgradnju javnog toaleta u Aleksincu

rss

22.06.2015.

Saopštenje OO Pokreta socijalista u Aleksincu

Inicijativa OO PS za izgradnju javnog toaleta u Aleksincu

Pokrećemo inicijativu u nadi da se u Aleksincu izgradi javni toalet i time pokaže da je naš grad stao u red kulturnih gradskih sredina u kojima putnik namernik može da zadovolji svoje najnužnije potrebe "gde i car ide peške".

Možda je mnogima inicijativa i smešna, neko će dodati i banalna, ali radi se o fiziološkoj potrebi koja nikom nije strana jer se radi o objektu koji ima svako domaćinstvo, a nažalost nema ga naš grad.

Inicijativa je došla iz naroda da se više ne ide"po radi sebe"u obližnje gradsko izletište ili u mračni ugao stambene zgrade, njen ulaz ili podrum, već da izgradimo sanitarni uređeni prostor i pokažemo da nam kultura življenja nije strana ni daleka.

Neki dnevni kritičari će odmah na ovu inicijativu da nakaleme događaje vezane za izgradnju toaleta u zgradi i dvorištu opštine Aleksinac, ali smatramo da su i ti objekti bili potrebni našoj sredini, kako zaposlenima tako i posetiocima.

Niz godina slavimo verske praznike i tih dana su vašari od kojih naš grad uzima određena novčana sredstva preko naplate komunalnih taksi, a do sada nikakva sredstva nisu izdvajana na uređenju tog prostora. Tu pre svega mislimo na izgradnju javnih toleta, na uređenju korita reke Moravice, košenju trave i odvođenju atmosferskih voda u ulici Vojske Jugoslavije u kojoj je samo 1 gajger u funkciji.

Ove inicijative pokrećemo da bi se u prvim izmenama Programa rada Direkcije obezbedila njihova realizacija.

Smatramo da bi smo ovim dobili čistiji grad i najlepše šetalište pored reke, jer reka za svaki grad predstavlja bogatstvo, samo kod nas predstavlja ruglo.

Odbornik Slaviša Jovanović Saša

Komentara: 6


# Slaviša Jovanović Saša Pokret Socijalista WC toalet inicijativa
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+18) (-3)

  dnevni komentator 23.06.2015.
  drugar na Nesu Radikala, gradonacelnik u Leskovac, svecano je otvorio toalet na gradskom groblju i odrzao konferenciju za stampu. A Nesa Radikal je vec iskusan sa podizanje klozeti tako da kada uskoro padnu od vlast oba mogu da rade kao baba Sere

 • (+11) (-3)

  jelow 23.06.2015.
  Predlazem crvene plocice sa zutim aplikacijama, tako da se slaze sa bojom kosulje g. Julina, kada dodje na otvaranje, posle otvaranja lifta, ovako bi zaokruzio svoj politicki ciklus. A na bordurama da pise : " do pobede ", to bi mnogo znacilo skromnim turistima u nasem gradu, koji koriste toalet, a pate od zatvora.

 • (+8) (-4)

  dikavac 23.06.2015.
  el će može tuj dase moča kigod u ulaz

 • (+7) (-2)

  mara 25.06.2015.
  boze me dragi sacuvaj od nasih javnih wc.mozda bi se moglo u njih uci jedno dve nedelje a onda mozete zamisliti kako ce izgledati,obilaziceno u krugo najmanje sto metara da nebi osetili smrad, prvi primer wc na nasem pijacu ko je bio taj i razume nasta mislim, uzas katastrofa kolera

 • (+1) (-2)

  sare 02.07.2015.
  ja odzu da dam lokal za javni wc da se moja bisva snajka ne siri u njega!!!

 • (+0) (-1)

  gradjanin 19.07.2015.
  al da kosta najmanje 30 000 e


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima