Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Da li je moguć besplatan gradski prevoz i u Aleksincu?

rss

14.01.2019.

Grad Jagodina je donela odluku da svi stanovnici Jagodine imaju besplatan prevoz. Ovu odluku je bilo moguće doneti zahvaljujući brojnim uštedama koje jagodinska lokalna samouprava sprovodi godinama unazad.

Da li je moguć besplatan gradski prevoz i u Aleksincu?

Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Aleksincu smatra i ima obavezu da Lokalnoj samoupravi predloži da postoje realni uslovi da se ideja o besplatnom gradskom prevozu za sve građane sprovede i na teritoriji naše opštine. Pod realnim uslovima smatramo da uštede koje mogu da se ostvare i da se namene za ovu svrhu su da opštinsko veće (većnici) ne primaju platu, odbornici ne primaju naknade, kao ni članovi raznih komisija, članovi upravnih i nadžornih odbora, da se opštinski funkcioneri odreknu korišćenja službenih automobila i plaćenih telefonskih računa, da se smanje troškovi reprezentacije i sl.

Naime, namera Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije u Aleksincu je da budžet Opštine Aleksinac troše građani a ne političari. Besplatan prevoz za sve stanovnike je jedna od važnijih stavki u programu Jedinstvene Srbije i naš opštinski odbor će na narednom zasedanju Skupštine opštine Aleksinac i zvanično podneti predlog skupštini na razmatranje mere štednje koje bi bile od koristi za sve građanje, penzionere, đake i studente o besplatnom prevozu na teritoriji Opštine Aleksinac.

Domaćinski,
Oo JS Aleksinac


# prevoz budžet opštinsko veće automobil Jedinstvena Srbija
@JS_domacinski @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima