Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 54. sednica Opštinskog veća

rss

08.05.2018. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 54. sednica Opštinskog veća opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik opštine.

Održana 54. sednica Opštinskog veća

Najpre je utvrđen predlog Pravilnika o izmenam i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i pravobranilaštvu opštine Aleksinac i Nacrt Odluke o izmeni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

Zatim je usvojen Nacrt Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa opštine za 2017. godinu.

Većnici opštine Aleksinac utvrdili su i Nacrt Odluke o usvajanju Operativnog plana za odbranu od poplava za vode II reda za 2018. godinu.

Usvojen je i Nacrt Odluke o opštim uslovima izgradnje, korišćenja, održavanja i upravljanja seoskih vodovoda na teritoriji opštine.

U nastavku sednice utvrđen je i Nacrt Odluke o načinu izjašnjavanja korisnika komunalnih usluga o kvalitetu pružanja komunalnih usluga od strane JKP „Vodovod i kanalizacija, JKP „Komunalne usluge“ i JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost. Korisnici komunalnih usluga izjašnjavaće se o kvalitetu pruženih usluga anketom koju će sprovoditi pomenuta preduzeća. O ishodu izjašnjavanja korisnika, vršilac komunalnih usluga će obavestiti osnivača u svom godišnjem izveštaju.

Aleksinački većnici usvojili su i tromesečne izveštaje o realizaciji godišnjeg programa poslovanja JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne usluge“.

Zatim je utvrđen i predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Predlog mera podrške za sprovođenje poljoprivrredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Aleksinac za 2018. godinu.

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na vansudska poravnanja sa građanima opštine usled ujeda pasa lutalica.

Komentara: 2


# opštinsko veće Komunalne usluge JP sistematizacija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-1)

    Tetka 08.05.2018.
    Nadam se da ce nam reci koliki prihod od Turizma u prosloj godini .

  • (+) (-)

    kole 25.05.2018.
    Ko rasipa cisternu nafte u centar grada ? Ima li vlast znanja da to ocisti ? Ko to nanosi stetu gradu i gradjanima ? Pa turisti ce nas zaobilaziti , ko ce doci u grad gde pesacka zona potopljena naftom ? Ko ce podneti ostavku ?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima