Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinski Savet za zdravlje: podržan predlog mera Instituta za javno zdravlje

rss

15.03.2016.

Danas je, na osnovu predloga Ministarstva zdravlja republike Srbije, SKGO-a i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, održana 4. vanredna sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Opštinski Savet za zdravlje: podržan predlog mera Instituta za javno zdravlje

Na dnevnom redu sednice bilo je razmatranje aktivacije, koordinacije i subordinacije lokalnog Saveta za zdravlje, radi efikasne podrške sanaciji nastalih, kao i prevenciji mogućih problema po živote i zdravlje ljudi, a u skladu sa Zakonom o javnom zdravlju RS.

Sednici Saveta, pored redovnih članova, prisustvovali su i predstavnici Crvenog krsta i Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Direktor Doma zdravlja, dr Rodoljub Živadinović, istakao je da je Dom zdravlja Aleksinac uključen u najnoviji predlog mera Instituta za javno zdravlje i da se sve mere redovno sprovode.

Utvrđeno da su sve službe u pripravnosti u slučaju nailaska poplavnih talasa i spremne da odgovore na eventualne elementarne nepogode.

Na kraju sednice Saveta za zdravlje, članovi su izneli predlog članova Komisije za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju, koju će činiti sociolozi, pravnici, doktori specijalisti i predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje.


# Dom zdravlja Rodoljub Živadinović Crveni krst Savet za zdravlje vantelesna oplodnja
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima