Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општински Савет за здравље: подржан предлог мера Института за јавно здравље

rss

15.03.2016.

Данас је, на основу предлога Министарства здравља републике Србије, СКГО-а и Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, одржана 4. ванредна седница Савета за здравље општине Алексинац.

Општински Савет за здравље: подржан предлог мера Института за јавно здравље

На дневном реду седнице било је разматрање активације, координације и субординације локалног Савета за здравље, ради ефикасне подршке санацији насталих, као и превенцији могућих проблема по животе и здравље људи, а у складу са Законом о јавном здрављу РС.

Седници Савета, поред редовних чланова, присуствовали су и представници Црвеног крста и Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац.

Директор Дома здравља, др Родољуб Живадиновић, истакао је да је Дом здравља Алексинац укључен у најновији предлог мера Института за јавно здравље и да се све мере редовно спроводе.

Утврђено да су све службе у приправности у случају наиласка поплавних таласа и спремне да одговоре на евентуалне елементарне непогоде.

На крају седнице Савета за здравље, чланови су изнели предлог чланова Комисије за доделу средстава за вантелесну оплодњу, коју ће чинити социолози, правници, доктори специјалисти и представници Фонда за здравствено осигурање.

Коментара: 0


# Дом здравља Родољуб Живадиновић Црвени крст Савет за здравље вантелесна оплодња
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима