Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 26. sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac

rss

05.10.2020. Opština Aleksinac

U petak, 2. oktobra održana je 26. sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Foto: arhiva

Prva tačka dnevnog reda odnosila se na izveštaj Opšte bolnice Aleksinac o zdravstvenoj situaciji na teritoriji opštine Aleksinac u vezi virusa "Covid 19".

Predsednica Saveta Slobodanka Jovanović konstatovala je da je stanje na teritoriji opštine Aleksinac mnogo bolje nego u ranijem periodu.

Dr Sreten Vujošević je upoznao članove Saveta sa podatkom da je smanjen broj pacijenata na terapiji i da je mali broj pacijenata koji se moraju slati za Niš. Istakao je da je Opšta bolnica u Aleksincu spremna za talas hladnijeg vremena, naglasivši da ima sasvim dovoljno testova i zaštitne opreme. Kazao je i da je primetno da je proradila svest građana o potrebi za nošenjem zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Prof. dr Zoran Milošević, zaposlen u Institutu za javno zdravlje Niš, obavestio je članove Saveta da je stigla vakcina protiv sezonskog gripa, poreklom iz Holandije, a da će uskoro biti dostupna i vakcina Instituta „Torlak“. Naglasio je i da, ukoliko se ispoštuju svi koraci, PCR test potpuno siguran i gotovo nepogrešiv. Takođe, izvestio je članove Saveta o određenim statističkim podacima-da je u avgustu mesecu tekuće godine bilo 25%, a u septembru mesecu 19% stanovnika opštine Aleksinac pozitnivnih na koronavirus, od ukupnog broja testiranih.

Članovi Saveta su doneli opšti zaključak da je dobra epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac.

Predlažno je i da Opština Aleksinac iz sopstvenih sredstava za potrebe internog odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu, a u interesu stanovnika opštine Aleksinac, izvrši nabavku holtera EKG-a i holtera pritiska.


# Savet za zdravlje Opšta bolnica Sreten Vujošević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima