Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 26. седница Савета за здравље општине Алексинац

rss

05.10.2020. Општина Алексинац

У петак, 2. октобра одржана је 26. седница Савета за здравље општине Алексинац.

Фото: архива

Прва тачка дневног реда односила се на извештај Опште болнице Алексинац о здравственој ситуацији на територији општине Алексинац у вези вируса "Covid 19".

Председница Савета Слободанка Јовановић констатовала је да је стање на територији општине Алексинац много боље него у ранијем периоду.

Др Сретен Вујошевић је упознао чланове Савета са податком да је смањен број пацијената на терапији и да је мали број пацијената који се морају слати за Ниш. Истакао је да је Општа болница у Алексинцу спремна за талас хладнијег времена, нагласивши да има сасвим довољно тестова и заштитне опреме. Казао је и да је приметно да је прорадила свест грађана о потреби за ношењем заштитних маски у затвореном простору.

Проф. др Зоран Милошевић, запослен у Институту за јавно здравље Ниш, обавестио је чланове Савета да је стигла вакцина против сезонског грипа, пореклом из Холандије, а да ће ускоро бити доступна и вакцина Института „Торлак“. Нагласио је и да, уколико се испоштују сви кораци, ПЦР тест потпуно сигуран и готово непогрешив. Такође, известио је чланове Савета о одређеним статистичким подацима-да је у августу месецу текуће године било 25%, а у септембру месецу 19% становника општине Алексинац позитнивних на коронавирус, од укупног броја тестираних.

Чланови Савета су донели општи закључак да је добра епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац.

Предлажно је и да Општина Алексинац из сопствених средстава за потребе интерног одељења Опште болнице у Алексинцу, а у интересу становника општине Алексинац, изврши набавку холтера ЕКГ-а и холтера притиска.


# Савет за здравље Општа болница Сретен Вујошевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима