Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac

rss

24.09.2021. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac, održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našlo se 26 tačaka.

Održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac

Bilo je reči i o rekontrukciji krova na domu u MZ Tešica, najavi radova u ulici Vuka Karadžića, kao i izgradnji kružnog toka na ulazu u Aleksinac, kao i mnoge druge aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu.

Usvojeni su i predlog odluke o usvajanju plana održive urbane mobilnosti opštine Aleksinac za period 2021.– 2031. godine sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost, predlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti opštine Aleksinac za period 2021-2025. godine sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, predlog odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene i drugim površinama na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost.

Predlog odluke o pokretanju postupka realizacije projekta javno privatnog partnerstva sa ili bez elemenata koncesije za obavljanje komunalne delatnosti javnog osvetljenja na teritoriji opštine Aleksinac, se takođe našao ispred odbornika SO, koji je i usvojen.

Odbornici SO Aleksinac, usvojili su i predlog odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada i mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost.

Razmatralo se i o predlogu odluke o izmeni odluke o osnivanju Gradskog pozorišta „Teatar 91“ Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, kao i Predlogu Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Centra za kulturu i umetnost Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, koji su kasnije i usvojeni.

Na današnjoj sednici SO bilo je reči o direktoru Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac sa izveštajem Administrativno-mandatne komisije, čiji je mandat istekao, ali je usvojen predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora.


# Aleksinac opština skupština Dalibor Radičević Teatar 91
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima