Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac

rss

24.09.2021. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac, održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našlo se 26 tačaka.

Održana 12. sednica Skupštine opštine Aleksinac

Bilo je reči i o rekontrukciji krova na domu u MZ Tešica, najavi radova u ulici Vuka Karadžića, kao i izgradnji kružnog toka na ulazu u Aleksinac, kao i mnoge druge aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu.

Usvojeni su i predlog odluke o usvajanju plana održive urbane mobilnosti opštine Aleksinac za period 2021.– 2031. godine sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost, predlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti opštine Aleksinac za period 2021-2025. godine sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, predlog odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene i drugim površinama na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost.

Predlog odluke o pokretanju postupka realizacije projekta javno privatnog partnerstva sa ili bez elemenata koncesije za obavljanje komunalne delatnosti javnog osvetljenja na teritoriji opštine Aleksinac, se takođe našao ispred odbornika SO, koji je i usvojen.

Odbornici SO Aleksinac, usvojili su i predlog odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada i mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost.

Razmatralo se i o predlogu odluke o izmeni odluke o osnivanju Gradskog pozorišta „Teatar 91“ Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, kao i Predlogu Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Centra za kulturu i umetnost Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe, koji su kasnije i usvojeni.

Na današnjoj sednici SO bilo je reči o direktoru Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac sa izveštajem Administrativno-mandatne komisije, čiji je mandat istekao, ali je usvojen predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

Komentara: 2


# Aleksinac opština skupština Dalibor Radičević
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-1)

  Mika 24.09.2021.
  Strasno. Postavili nezakonitog direktora. Dali su upoznati odbornici sta su i koga glasali. Dva puta vd direktor?! Zakon to ne dozvoljava. Odgovara će oni koji ga postavili.

 • (+8) (-3)

  Stanar 30.09.2021.
  Sad kad ste doneli odluku o uklanjanju objekata da uklonite sve garaze oko stabenih zgrada i uvedete parkiranje u red. Kako neko moze da ima rezervisano mesto za parkiranje sa garazom a neko ne moze?
  Ili mogu svi da imaju garaze ili ne moze niko da ima .Ako ste to dozvolii za privilegovane onda im naplatite po vazecem cenovniku godisnje rezervisano garazno mesto u iznosu od 150.000 dinara.
  Jedan stanar ima garazu a drugi je nema , uklonite sve da bude za sve isto .


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima