Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

O novom prigradskom prevozniku, budžetu, direktorima javnih preduzeća

rss

29.06.2021. Opština Aleksinac

Danas je održana 9. sednica Skupštine opštine Aleksinac, sednicom je predsedavao Nenad Stanković, a na dnevnom redu našle su se 35 tačke.

O novom prigradskom prevozniku, budžetu, direktorima javnih preduzeća

Aleksinački odbornici usvojili su predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Aleksinac za 2020. godinu, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2021.godinu.

Pored toga usvojen je i predlog odluke o objavljivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za koncesiju-poveravanje obavljanja delatnosti gradsko-prigradskog prevoza na teritoriji opštine Aleksinac i predlog rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javne nabavke za obavljanje gradsko-prigradskog prevoza na teritoriji opštine Aleksinac.

Pored ovih tačaka odbornici su usvojili i predlog odluke o pribavljanju nepokratnosti u svojinu bez naknade i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac.

Nakon toga prešlo se na usvajanje predloga zaključka o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem za sva javna preduzeća i ustanove. Usvojen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti za formiranje grupa sa manjim brojem dece i grupa sa najviše 20% većim brojem dece Predškolske ustanove „Lane“ Aleksinac za 2021/2022.godinu.

Odbornici su usvojili predlog rešenja o utvrđivanju prestanka mandata za direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne usluge“ Aleksinac, direktora Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu i direktora Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Aleksinaca potom i usvojili predloge rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne usluge“ Aleksinac, direktora za Centra za kulturu i umetnost , kao i vršioca dužnosti direktora Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Aleksincu.


# skupština javna preduzeća Nenad Stanković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima