Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Usvojen predlog odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2021. godinu

rss

16.12.2020. Opština Aleksinac

Juče je u Velikoj sali Doma kulture održana šesta sednica Skupštine opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik Skupštine, a na dnevnom redu našle su se 24 tačke.

Usvojen predlog odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2021. godinu

Usvojen je zaključak o usvajanju izveštaja o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima budžeta opštine za period 01.01.2020 - 30.09.2020. godine sa izveštajima nadležnih komisija, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2020. godinu.

Usvojen je i predlog odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2021. godinu sa izveštajem o održanoj javnoj raspravi i izveštajima Komisija za statut i propise, za privredu i i finansije, javne službe i Komisije za urbanizam i stambeno - komunalnu delatnost.

Aleksinački odbornici usvojili su i predlog odluke o pristupanju izradi lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti za period 2021 - 2025. godine i predlog odluke o pristupanju izradi operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda u opštini Aleksinac za 2021. godinu.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su i predlog rešenja prema kome se za vršioca dužnosti direktora Sportsko - rekreativnog centra Aleksinac (SRCA) imenuje Dušan Pešić iz Gornjeg Ljubeša, dok se za vršioca dužnosti direktora Ustanove za odmor i rekreaciju dece "Lipovac" imenuje Milena Maksimović iz Aleksinca.

Na kraju sednice, usvojen je predlog rešenja o obrazovanju Saveta za zdravlje, Saveta za mlade, Komisije za rodnu ravnopravnost i Izborne komisije opštine Aleksinac.


# Milena Maksimović skupština Nenad Stanković Dušan Pešić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima