Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ministar Šarčević posetio Aleksinac

rss

10.05.2017.

Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević boravio je danas u Aleksincu i Žitorađi.
On je, sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, obišao školske objekte u Aleksincu i najavio skoro završenje radova.

Foto: Opština Aleksinac

Šarčević je razgovarao sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem, da bi kasnije zajedno obišli Osnovnu školu "Ljupče Nikolić", kao i objekat u izgradnji Poljoprivredne škole "Šumatovac".

Povodom radova na dogradnji OŠ "Ljupče Nikolić" ministar je izjavio da su obezbeđena sredstva za nastavak radova.

Što se tiče renoviranja objekta Poljoprivredne škole "Šumatovac" na vojničkom putu, ministar je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim tokom radova i najavio da bi situacija mogla da se razreši već sledeće godine.

Uobičajeno parkiranje na pešačkom prelazu...

On je povodom peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama, izjavio da ministarstvo neće reagovati i menjati nastavne planove i programe.

"Nismo izneli naučni stav, već prosvetni", rekao je Šarčević dodavši da je revizija te teorije pitanje za naučnike, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je naveo i da bi "za njeno osporavanje moralo da se naučno dokaže i da bude prihvaćeno od strane naučne zajednice, ne samo naše već i svetske, jer se radi o svetski prihvaćenoj teoriji evolucije", navodi se u saopštenju.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.


# Ljupče Nikolić OŠ Poljoprivredna škola Šumatovac škole Nenad Stanković Ministarstvo prosvete ministar Mladen Šarčević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima