Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Inspekcije ispituju iznenadnu smrt žene nakon porođaja u Aleksincu

rss

17.08.2019.

Nekoliko sati nakon prirodnog porođaja 31-godišnja Aleksinčanka je preminula u porodilištu Opšte bolnice. Direktor Goran Vidić kaže da joj je srce stalo pre nedelju dana i da ni reanimacija nije bila uspešna. Zbog njene smrti pokrenuta je istraga u ovoj bolnici, a tek treba da bude utvrđeno da li je bilo propusta lekara.

Foto: arhiva

U Aleksincu se danima spekuliše o tome kako je mlada i zdrava trudnica, kako oni kažu, preminula nakon što je rodila zdravo dete. Sumnjaju da se tragedija dogodila zbog greške lekara, a da se vesti o tome brišu sa portala i društvenih mreža, te da neko pokušava sve da prikrije.

Iz Opšte bolnice odgovaraju da je 31-godišnjakinja D. K. preminula 9. avgusta popodne u bolnici, samo nekoliko sati nakon porođaja.

Jedan i po sat nakon što je D. K. rodila zdravo dete prirodnim putem, došlo je do iznenadnog poremećaja vitalnih funkcija, sa prestankom rada srca, zbog čega je odmah započeta kardio-pulmonalna reanimacija, ali je uprkos preduzetim merama intenzivne reanimacije došlo do smrtnog ishoda - navode u odgovoru.

U saopštenju koji potpisuje direktor Goran Vidić navodi se i da je odmah nakon njene smrti o svemu obaveštena Zdravstvena inspekcija, MUP i Ministarstvo zdravlja. Telo je poslato na obdukciju, dodaju, a pokrenuta je i unutrašnja provera kvaliteta.

Nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica i pristizanja obdukcionog nalaza dostavićemo dalje informacije - kažu u bolnici.

Novinari su o ovom slučaju poslali pitanja i Ministarstvo zdravlja i odgovori se očekuju.

Izvor: Južne vesti

Komentara: 5


# porodilište porođaj Opšta bolnica Goran Vidić Južne vesti smrt Danijela Krstić
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-14)

  Vesna 17.08.2019.
  Uredniče koji si stomatolog nisi čuo za aneurizmu??!!Zašto tragediji dodavati i senzaciju?A da,to vam je manir.Novinatstvo treba da je objektivno i nepristrasno a nigde nisu pomenuti nadljudski napori tima za reanimaciju da pokušaju da spasu izgubljeno!!!Kad neko doživi pucanje aneurizme kod tebe na stolici ne znam šta ćeš onda pisati.

 • (+23) (-2)

  Strasno! 17.08.2019.
  Ima lli sposobnih lekara ovde?
  Haos vlada!!!!
  Ne rade jer ne znaju,jer ne zele.Dobili diplome ko zna kako,samo ne na trud i znanje.
  A Vidic bi mogao malo da proseta, nije mu se d... zalepilo za stolicu...ah da, i da spusti glavu mallo niize,jer...ko visoko leti nisko pada

 • (+7) (-2)

  Vesna 18.08.2019.
  SRAM TE BILO! PA TI SI NAKSTRUCNIJA CAK I DIKAGNOZU SI POSTAVILA! STIDI SE I SAVI GLAVU! MOLI BOGA DA TE NIJE CUO...SVAKOG STIGNE KAZNA...KAT TAD

 • (+6) (-1)

  Vesna 20.08.2019.
  Leci svoje komplekse na nekom dr.mestu. "Vesnice" ne smeta tebi to sto nam je zdravstvo 0! Tebi smeta ovaj sto o tome pise

 • (+7) (-)

  za VESNA prva 21.08.2019.
  Urednik ti je bio dobar dok si na njegovom zidu mogla da lupetas ogovaras i vredjas ljude.Kad te blokiraokao mnogi sad ti smeta.Prvo daj sebi dijagnoze i uzimaj terapije redovno.mozda ti bog i pomogne


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima