Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ukraden bicikl iz dvorišta profesora Markovića u Žitkovcu

rss

29.08.2017. Boža Nesvrćanin

Ovo je obraćanje poštenom kradljivcu koji opravdano u ovoj ekonomskoj krizi obezbeđuje pozajmljivanjem raznih stvari, sredstva za bitisanje, radi održavanja ogoljenog života.

Profesor Marković na izbegličkoj bicikli

Događaj se odigrao u noći 22. na 23. avgusta ove godine kada je neznanac ušao u dvorište porodične kuće književnika Markovića i prisvojio bicikl, jer najverovatnije nema para za javni prevoz.

Bicikl je prepoznatljiv po fotografiji, koju je snimio Saša Lojčin iz Beograda.

Inače, bicikl je ostavio izbeglica Mateo, iz okoline Knina, koji je ovom biciklom izbegao prešavši više od 700 kilometara, koja mu je spasila glavu 1995. godine u pogromu Srba iz Vojne krajne.

Moli se cenjeni pronalazač da vrati bicikl ili je ostavi u centru Žitkovca, ispred OŠ Žitkovac, gde cenjeni profesor radi, a bicikla mu služi za rekreaciju iz zdravstvenih razloga, po preporuci dr Krsteva.

Uverava se pošteni pozajmljivač da neće snositi nikakve posledice, njegova humanost prema književnosti kao umetnosti će biti potvrđena pred ljudima, pravdom i Bogom, a biće nagrađen poslednjom knjigom priča književnika Markovića "Slikali smo se na pragu kuće"!

P.S Profesor Marković je književnik i do sada je objavio deset knjiga.


# Dragiša Marković Žitkovac krađa bicikl
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima