Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uhapšena majka čija su se deca juče udavila u reci!

rss

24.04.2014. Telegraf

Biljana Milenković, majka dece koja su se utopila u reci Turiji, sumnjiči se da je nebrigom izazvala smrt svoje dece. Određen joj je pritvor do 48 sati

Uhapšena majka čija su se deca juče udavila u reci!

Biljani Milenković iz sela Bankovac u okolini Aleksinca određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršila teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ona se sumnjiči da je nebrigom izazvala smrt svoje dvoje dece čija su tela pronađena u reci Turiji.

Biljana je prijavila da je Maša upala u vodu dok je bacala kamenčiće, a da je ona pala u reku sa sinom Martinom u rukama dok je pokušala da joj pomogne. Tvrdila je i da nije mogla da pomogne deci, te da se i ona sama udavila.

Trogodišnja Maša pronađena je oko 13.20 časova ispod trulog debla, petstotinak metara od mesta gde je pala u reku, a njen brat dva sata kasnije i kilometar dalje.

Pretragu reke sa tugom su pratili brojni meštani sela Bankovac, koji su sprečavali nesrećne roditelje da priđu leševima svoje dece. Martinov i majin otac Goran, skrhan ot tuge kazao je da mu je jedina uteha to što će moži da sahrani decu.

- Njih nema, pa nema bar da znam gde im je grob – vajkao se očajni čovek. Majka Biljana naglas je oplakivala stradale mališane:
- Pilići moji zlatni, koga će majka sad da zagrli. Pustite me da ih bar još jednom vidim – govorila je pokušavajući da se otme komšijama koji su je ubeđivali da ne prilazi telima dece.

Mališani su pronađena zahvaljujući upornosti ekipa Gorske službe spašavanja i Žandarmerije koje su dva puta pretražile Turiju sve do ušća u Južnu Moravu.

- Osam spasilaca je jutros se priključilo se ekipama Sektora za vanredne situacije i Žandarmerije. Ronioci su krenuli od mesta nestanka dece niz reku, a kolega Vladimir Milutinović sa psom je pretraživao obalu. Prvo dete je pronašao naš ronilac Marko Miladinović.

Bili smo odlučni u nameri da ostanemo ovde sve dok ne pronađemo i nastradalog dečaka – rekao je Bojan Dragutinović, vođa ekipe Gorske službe spašavanja.

Tela mališana prebačena su na Instut za sudsku medicinu. Biljana Milenković biće saslušana sutra.

 

Komentara: 0


# Bankovac Turija poplava davljenje Biljana Milenković Marko Miladinović
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima