Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tri verzije lažljive majke

rss

26.04.2014. vesti-online

U sudsko-tužilačkoj istrazi tragedije u selu Bankovac, kod Aleksinca, gde se u sredu pre podne u nabujaloj Turijskoj reci utopilo dvoje dece, pravosudni organi pokušavaju da dođu do saznanja kako se nesreća dogodila.

Tri verzije lažljive majke

Majka stradale dece tri puta je menjala iskaz o tome šta se zaista dogodilo

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu, Biljana Milenković, majka trogodišnje Maše i desetomesečnog Martina, koji su izgubili život u nesreći, do sada je dala tri potpuno različita iskaza o tome šta se dogodilo. Ova žena, kojoj je određen pritvor do 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv sigurnosti, najpre je policiji u sredu po podne ispričala da je bila, kao i svakoga dana, u šetnji sa decom. Tada, tokom šetnje trogodišnja kćerkica Maša se, prema prvoj Biljaninoj izjavi, okliznula i upala u reku, a majka je skočila za njom da je spase. Ali, upala je u duboku vodu i pri tom iz naručja ispustila i sinčića Martina i oba deteta je bujica odnela.

Veštačenje
U Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu, gde se vodi istraga protiv majke stradale dece, saznali smo da se za sledeću sedmicu planira i psihijatrijsko, odnosno sudsko-medicinsko veštačenje pritvorene Biljane Milenković, kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno i psihičko stanje.

Prema drugoj izjavi, takođe pred policijskim organima, a koju je dala u četvrtak uveče, posle hapšenja i određivanja pritvora, Biljana Milenković je toga dana krenula da se vidi sa muškarcem, kojeg je upoznala preko komšinice nekoliko dana ranije, a koji joj je ponudio ljubavnu vezu. Da je meštani ne bi videli kako odlazi kod njega nije htela da ide preko reke i betonskog mosta, već je krenula da pređe reku preko improvizovanog drvenog mostića, koji je međutim bujica odnela u noći između utorka i srede.

Krenula je preko vode i držala je, prema toj izjavi, oba deteta u naručju - kćerkicu u levoj, a sinčića u desnoj ruci. Okliznula se i posrnula i tada joj je najpre iz ruku ispala Maša, a potom i Martin, a dok se ona podigla voda je odnela decu.

Na saslušanju u tužilaštvu Biljana Milenković ispričala je i treću verziju događaja. Kako nam je preneto "izmešala" je delove prethodne dve izjave i sačinila jednu: jeste, rekla je, planirala je da ode do ljubavnika, ali nije mogla preko drvenog mostića, jer ga je voda odnela i reka je bila duboka, pa je odustala od odlaska kod njega.

Navodno, nastavila je šetnju desnom obalom Turijske reke prema betonskom mostu u nameri da ode do kuće komšinice koja ju je upoznala sa ljubavnikom. Htela je da zamoli tu komšinicu da prenese poruku da nema gde decu da ostavi na čuvanje i da ne može da provede planirano vreme sa novim poznanikom.

Dok je išla prema komšinici, devojčica, koja je bila ispred nje i bacala kamenčiće u reku iznenada se okliznula, rekla je Biljana, a ona je pošla za njom u vodu sa sinom u naručju da je dohvati. Tada je i ona upala u vodu i ispustila Martina.


Mora na poligraf
Zbog kontradiktornih i promenjenih, a sumnja se i lažnih izjava, sledeće sedmice, rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu, biće saslušani svedoci događaja jer ih je, naglašeno je, ipak bilo. Tada se očekuje da se ceo događaj i okolnosti pod kojim su stradali devojčica Maša i beba Martin, izgubili život, konačno u potpunosti rasvetle.

Najverovatnije je da će Biljana Milenković već u ponedeljak biti podvrgnuta i ispitivanju na poligrafu.

 


# Bankovac Turija poplava davljenje Biljana Milenković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima