Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pijani vozač usmrtio pešaka

rss

22.07.2013.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 22. jula na putu između Aleksinca i Žitkovca, poginuo je Boban Đorđević (43) kada ga je udario auto kojim je upravljao vozač u alkoholisanom stanju.

Pijani vozač usmrtio pešaka

Na putu Aleksinac - Žitkovac, noćas oko 00.15 časova, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo "pežo", aleksinačke registracije, kojim je pod dejstvom alkohola od 2,05 promila upravljao Dragan A. (1969) iz Žitkovca oborilo pešaka Bobana Đorđevića (1970), koji je u nesreći izgubio život.

Aleksinačka policija lišila je slobode i donela rešenje o zadržavanju do 48 sati vozaču Draganu A. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On će, nakon isteka mere zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji radi saslušanja.

Tragedija se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka dok se Boban peške vraćao sa svadbe.

- Boban je u nedelju s ocem i majkom otišao na svadbu svoje sestre od tetke. Roditelji su mu se kući vratili oko 22 sata, a on je ostao s rođacima. Nešto posle ponoći je krenuo kući. Išao je ivicom kolovoza kada je na njega naleteo automobil.

Policija nas je pozvala usred noći, a kad su nam rekli da je poginuo, ja sam se onesvestila - kaže Sonja Lazov, snaja nastradalog Bobana. Na mestu nesreće vidljivi su tragovi kočenja, a „pežo“ je posle udarca sleteo s puta i završio u jarku.


# Žitkovac saobraćaj automobil vozač
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima