Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Apel - uklonite nepropisno parkirana vozila sa prometnih saobraćajnica

rss

21.08.2019.

U vreme dok se ulica Lele Popović, popularni "Banjski drum" generalno sređuje, sve više vozača bira alternativne pravce.

Apel - uklonite nepropisno parkirana vozila sa prometnih saobraćajnica

Uglavnom vozači koji idu put Sokobanje biraju da idu nezvaničnom obilaznicom, ulicom Ace Milojević, zatim Lole Ribara i Južnomoravskih brigada, do Vakupa, ili do Izviđačke.

Ove ulice su postale prilično prometne. Put je neobeležen, pa vozači sa strane često zalutaju u sokake. Neki građani su samoinicijativno postavili priručne putokaze.

To zadaje velike muke meštanima koji idu pešice iz Vakupa prema centru grada. Na trotoarima je veliki broj vozila, pa je ionako nebezbedna ulica sada postala prilično opasna.

Možda neki vozači i nemaju gde da ostave svoje vozilo, ali većina njih ima prostora u svojim dvorištima, ili u susednim ulicama.

To nije primer samo u ovoj ulici, već i u mnogim drugim, gde automobili često zauzmu čitav trotoar, pa su pešaci prinuđeni da idu saobraćajnom trakom.

Slično je i u centru Žitkovca, mestu gde se ukrštaju regionalni putevi.

Svedoci smo da su trotoare zauzela vozila koja se ne koriste, već su tu prodaje radi. Ulice u centru grada su postale privatni auto plac.

 

Vozila sa isteklom registracijom

Ovom prilikom skrećemo pažnju na vozila vatrogasaca, kako državne službe, tako i dobrovoljnog društva. Ova vozila godinama stoje na ulici.

Jedno od tih vozila je neregistrovano, poslednja registracija je istekla još 2017. godine, a po slikama koje ima redakcija ono nije pomerano ni prethodnih godina. Pretpostavljamo da su time povređeni propisi o bezbednosti saobraćaja, kao i opštinski akti koji urešuju komunalne delatnosti i javne površine.

Uklanjanjem ovog, a možda i još par vozila ne bi se ugrozila bezbednost u nadležnosti spasilačkih službi, ali bi se bitno popravila bezbednost saobraćaja. Na ovom mestu su bahati vozači često obarali bicikliste.

Fotografija iz 2016. godine

Stoga apelujemo na nadležne da što pre reše ovaj problem i uklone barem vozila kojima tu očigledno mesto nije. Vatrogasci su tu najmanje krivi.  Oni koji često rizikuju svoje živote rade u neadekvatnim uslovima, pa to treba da bude na sramotu svih nas. Sigurno da problem vatrogasnog doma treba rešiti dugoročnije, ali o tome se samo priča godinama, bez ikakve inicijative.

Do tada, prozivamo saobraćajnu policiju, komunalne inspektore i Savet za bezbednost saobraćaja da učine nešto po pitanju delatnosti koju obavljaju. Uskoro će deca poći u školu, pa bi pored akcije "usporite pored škole", trebalo organizovati i akciju "oslobodite trotoare"!


# Aleksinac Žitkovac saobraćaj Sokobanja vatrogasci automobil Vakup saobraćajna policija Savet za bezbednost saobraćaja
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima