Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osuđen Mića Četnik u odsustvu: 20 godina za teško ubistvo

rss

01.02.2017. izvor: Blic

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Mića Urošević zvani „Četnik“ osuđen na 20 godina zatvora, jer je 21. januara 2014. godine ubio Aleksandra Jocića i ranio Sašu Dudića.

Mića Četnik, privatna arhiva

Uroševiću je suđeno u odsustvu jer se nalazi u bekstvu od kritične noći.

Presudom Višeg suda u Nišu Urošević (38) je oglašen krivim da je ispalio sedam hitaca u pravcu "micubišija" kojim je upravljao Jocić (29), a u kojem su se nalazili i Dudić (38) i Aleksinčanin M.G.

Jocić je teško ranjen u grudi i vrat i ubrzo je od zadobijenih povreda preminuo, dok je Dudić samo lakše ranjen.

Obračunu dva zavađena klana iz Aleksinca prethodila je rasprava koja se desila sat i po pre pucnjave te večeri, prilikom mimoilaženja kolima kod Gradske bolnice kada je Urošević opsovao Jocića i Dudića, koji su se vraćali sa slave u Tešici. Urošević ih je, kako se navodilo u optužnici, pozvao da izađu da se „pobiju ko ljudi“, ali je Jocić nastavio dalje kolima.

Aleksandar Jocić

Urošević je pozvao mobilnim telefonom Jocića oko ponoći da dođe kako bi „rešili“ sukob koji imaju, što ovaj nije prihvatio. Znajući kojim putem će proći, Urošević ga je sačekao kod broja 73, a kada je auto naišao, Urošević je iz daljine zapucao…

Apelacioni sud je odbio žalbe Uroševićevih branilaca i konstatovao da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje i adekvatno odmerio kaznu okrivljenom. Uroševiću je izrečena kazna od 19 godina i 10 meseci zbog teškog ubistva i dve godine zbog nelegalnog posedovanja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora, koja je sada pravosnažna posle odluke Apelacionog suda.

Apelacioni sud je potvrdio i oslobađajuće presude Daliboru Živanoviću i Daliboru Jocevu koji su bili optuženi da su Uroševiću pomogli u zločinu.

Svedok ubistva Saša Dudić ubijen je u drugom obračunu koji se odigrao u oktobru 2014. godine pošto ga je, kako se sumnja, nožem u tuči ubo Darko Janković (36), zvani Čikago iz Aleksinca, inače, kum okrivljenog Uroševića.

Komentara: 18


# sud ubistvo Aleksandar Jocić Saša Dudić Mića Urošević Četnik Darko Janković apelacioni sud zatvor
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+58) (-10)

  Rudar 01.02.2017.
  20 godina malo je za ubicu..ubio je na svirep način iza leđa je pucao ljudima u autu..niko ga nije pitao kako je od motora tomosa došao do x6..sramota sto su mu dozvolili da ga krusevacka mafija sakrije i prebaci na Kosovo...

 • (+50) (-6)

  Jazavac 02.02.2017.
  Mica je postao najbogatiji rudar...sa 9 godine bolovanja...
  Doso je sa rudnika i kupio kuću, bmw x6,motor skup..od rudarske plate...xaxa to samo ima u bajkama..bio je običan glumac sve je steko na prevare i iznude..žika.šLec.je bio najveća žrtva i ostao je bez paladiuma...lokale sve mu je uzeo..mića..

 • (+49) (-1)

  Al rudnik 03.02.2017.
  Treba ovde jedan Prljavi Hari! Pa bi se takvi dripci odavno pusili!!!

 • (+42) (-3)

  miki 03.02.2017.
  a šta je sa onima koji su mu omogućili da bude 9 god. na bolovanju? ko je taj koji mu je dao takvo bolovanje?

 • (+56) (-5)

  pera 04.02.2017.
  A šta je sa onim žutim a sada naprednim direktorom rudnika furtulom onaj što mu je priznavao i pisao nadnice dok je činio razna krivična dela a nazivao ga gde si brate,sigurno je još direktor.

 • (+34) (-3)

  za miki 07.02.2017.
  Zaista je neverovatno da izabrani lekar i dve lekarske komisije drže zdravog čoveka na bolovanju 9 godina, a da ne budu odgovorni i procesuirani,kao i onaj koji mu je pisao nadnice,ali to i radi naša napredna policija pored koje se i obogatio.

 • (+25) (-5)

  za miki 08.02.2017.
  izabrani lekar je poznat po laznim bolovanjima i sumnjivim penzijama koje je delio.

 • (+12) (-20)

  ??? 08.02.2017.
  Koliko je bolesno kada neko i ovu situaciju koristi da napadne vlast protiv koje je?
  Kaze 9 godina ga cuvaju i pisu mu jer je policija napredna. OK, neka je i napredna ali takve je zadnjih 5 a pre toga je tom logikom bila zuta. Znaci i oni su ga cuvali.
  Je.alo vas politikantsvo i gde treba i gde ne treba.

 • (+15) (-5)

  Swaner 08.02.2017.
  Izabrani lekar deli penzije?????

 • (+20) (-5)

  za miki 08.02.2017.
  da Swaner!! njegov izabrani lekar je svojevremeno bio predsednik komisije koja je delila invalidske penzije, VEOMA SUMNJIVE !!!! ne pravi se pametan i ne cudi se, ima nas koji mnogo toga znamo....a za sada jos uvek cutimo

 • (+15) (-6)

  Swaner 09.02.2017.
  Izabrani lekar ne deli penzije vec komisija.
  Znaci cutis o onome sto znas. Saucesnik si znaci u kriminalnim aktivnostima jer ne prijavljujes.

 • (+30) (-3)

  Milan 09.02.2017.
  Mica više nije tu , ko zna da li će uopšte da se pojavi..ali ovi drugi sto se parkiraju u centru grada dzipom i imaju stanove prave restorane .zna se ko i šta i koga ne kažnjavaju za parkiranje .može da parkira i u poštu kola niko neće da ga kazni..e taj gospodin pun je kao brod svi ćute niko ga ne pita odakle pare..

 • (+22) (-2)

  za ¿¿¿ 09.02.2017.
  Upravu ste za politiku,ali sa brojanjem ne stojite najbolje kod žutih se obogatio dok je cinkario sebi slične u policiji i delio kajmak sa njima,a napredni su ga pustili da pobegne nažalost to su isti ljudi šta se promenilo svi žuti lopovi su prešli u napredne ili ...

 • (+30) (-5)

  Lojalan građanin 10.02.2017.
  Dok je mica bio tu niko nije ništa pisao ćutali ste svi..a ovo sto pretresa ju hapse sitne ribe po gradu i sitne lopove..dok ovi sto voze dobra kola i prave investicione po gradu kao matori L.z.a..niko ga ne pita odakle mu novac .odakle mu hacienda ograđena zidom kako je to steko niko ga ne pita..

 • (+27) (-3)

  svedok saradnik 10.02.2017.
  svi se pravite ludi kao ne znate da je sps -ovac iz medicine rada delio bolovanja i lazne penzije za novac.

 • (+17) (-1)

  gradjanin 17.02.2017.
  Da li se sada zna ko je pustio Miću Četnika da pobegne i zbog kojih interesa kad se zna da ni ulicom nije znao da hoda.Naša napredna policija je znala onog za saobraćajni udes da uhvati i u dalekoj kini,a miću slinavog nemože idi begaj

 • (+16) (-0)

  Molim... 17.02.2017.
  Kog za koji saobracajni udes?
  To je bilo brutalno gazenje kolima a ostalo da.

 • (+1) (-1)

  Malik 26.04.2023.
  Ovaj zlotvor jos nije umro? Zna li se sta? Hahaha


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima