Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осуђен Мића Четник у одсуству: 20 година за тешко убиство

rss

01.02.2017. извор: Блиц

Апелациони суд у Нишу потврдио је пресуду Вишег суда у Нишу којом је Мића Урошевић звани „Четник“ осуђен на 20 година затвора, јер је 21. јануара 2014. године убио Александра Јоцића и ранио Сашу Дудића.

Мића Четник, приватна архива

Урошевићу је суђено у одсуству јер се налази у бекству од критичне ноћи.

Пресудом Вишег суда у Нишу Урошевић (38) је оглашен кривим да је испалио седам хитаца у правцу "мицубишија" којим је управљао Јоцић (29), а у којем су се налазили и Дудић (38) и Алексинчанин М.Г.

Јоцић је тешко рањен у груди и врат и убрзо је од задобијених повреда преминуо, док је Дудић само лакше рањен.

Обрачуну два завађена клана из Алексинца претходила је расправа која се десила сат и по пре пуцњаве те вечери, приликом мимоилажења колима код Градске болнице када је Урошевић опсовао Јоцића и Дудића, који су се враћали са славе у Тешици. Урошевић их је, како се наводило у оптужници, позвао да изађу да се „побију ко људи“, али је Јоцић наставио даље колима.

Александар Јоцић

Урошевић је позвао мобилним телефоном Јоцића око поноћи да дође како би „решили“ сукоб који имају, што овај није прихватио. Знајући којим путем ће проћи, Урошевић га је сачекао код броја 73, а када је ауто наишао, Урошевић је из даљине запуцао…

Апелациони суд је одбио жалбе Урошевићевих бранилаца и констатовао да је Виши суд правилно утврдио чињенично стање и адекватно одмерио казну окривљеном. Урошевићу је изречена казна од 19 година и 10 месеци због тешког убиства и две године због нелегалног поседовања оружја, па му је изречена јединствена казна од 20 година затвора, која је сада правоснажна после одлуке Апелационог суда.

Апелациони суд је потврдио и ослобађајуће пресуде Далибору Живановићу и Далибору Јоцеву који су били оптужени да су Урошевићу помогли у злочину.

Сведок убиства Саша Дудић убијен је у другом обрачуну који се одиграо у октобру 2014. године пошто га је, како се сумња, ножем у тучи убо Дарко Јанковић (36), звани Чикаго из Алексинца, иначе, кум окривљеног Урошевића.


# суд убиство Александар Јоцић Саша Дудић Мића Урошевић Четник Дарко Јанковић апелациони суд затвор
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима