Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osam godina zatvora zbog pogibije osam putnika na pružnom prelazu

rss

04.03.2020. Politika

U Osnovnom sudu u Nišu posle više održanih ročišta u poslednjih godinu dana, saslušanja svedoka i veštačenja stručnjaka saobraćajne struke, Milan Zdravković (38), iz okoline Aleksinca, vozač „Niš ekspresa”, proglašen je krivim za tešku saobraćajnu nesreću i osuđen na osam godina zatvora.

Osam godina zatvora zbog pogibije osam putnika na pružnom prelazu

Istom odlukom suda, Zdravkoviću je izrečena bezbedna mera zabrane upravljanja motornim vozilima D kategorije u trajanju od pet godina posle izdržane zatvorske kazne. Optužnica je, rečeno je u obrazloženju presude, teretila Zdravkoića za teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, odnosno za izazivanje teške nesreće na pružnom prelazu međunarodne železničke pruge Niš-Skoplje-Atina, kod niškog sela Donje Međurovo, koja se dogodila 20. decembra 2018.godine.

U toj nesreći poginulo je osmoro putnika iz autobusa na koji je, na prelazu bez rampi naleteo voz, a 27 putnika je teže ili lakše povređeno. Putnici u autobusu su bili uglavnom đaci iz moravskih sela koji su tog kobnog jutra krenuli na nastavu u srednjim školama u Nišu, kao i jedan broj meštana sela u dolini Južne Morave koji su zaposleni u niškim preduzećima, firmama i ustanovama i koji su išli na posao.

Zdravković se prilikom upravljanja autobusom nije zaustavio na znak „stop” ispred prelaza. U svojoj završnoj reči zastupnik optužnice je zatražio kaznu zatvora za Milana Zdravkovića u trajanju od osam godina zatvora i zabranu upravljanja mogtornim vozilima D kategorije, što je sud prihvatio.

Tužilac je posebno insistirao na činjenici da okrivljeni vozač nije pokazao nikakve znake kajanja, da se izvinio žrtvama stradalih na jednom od prethodno održanih ročišta i to tek kada je bio pritisnut dokazima da se nije zaustavio ispred pružnog prelaza i da je on vinovnik tragedije.

Završetku suđenja i izricanju presude prustviovali su skoro svi članovi porodica poignulih putnika i veliki broj povređenih u ovoj nesreći.

Izvor

Komentara: 3


# Niš ekspres saobraćajna nezgoda pruga voz Milan Zdravković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+11) (-)

  Beka 04.03.2020.
  A Naplatna rampa doljevac za ministra nema kazna jel da.

 • (+4) (-1)

  z 05.03.2020.
  Je l' ovo neki vic? Osam godina za osam života? Godinu dana po životu? I još mu je omogućeno da opet vozi autobus ikada u životu? I to za "tešku" saobraćajnu nesreću.

  A 20, 30, 40 godina i novouvedena doživotna, to se verovatno čuva za teške uvrede i povrede ličnosti predsednika po društvenim mrežama?

  Bilo bi smešno da nije ogavno drsko i neetički. Otomansko pravosuđe beše poštenije, ispada...

 • (+3) (-)

  Daśa 02.05.2020.
  Stvarno čudo jedno. Da je makar iskreno se pokajao . Srtasno.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima