Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Produžen pritvor vozaču "autobusa smrti"

rss

02.03.2019. Blic

Vanpretresno veće Osnovnog suda u Nišu produžilo je za još 30 dana pritvor Milanu Zdravkoviću (31) iz sela Nozrina kod Aleksinca, vozaču “Niš ekspresovog” autobusa u kojem je 21.decembra nakon sudara sa vozom na pružnom prelazu u Donjem Međurovu stradalo sedam a povređeno 29 putnika.

Produžen pritvor vozaču "autobusa smrti"

- Razlog produženja pritvora je taj što još uvek nisu saslušani svi svedoci i oštećeni iz autobusa koje je predložilo Osnovno javno tužilaštvo. Zbog toga je veće našlo da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi optuženi, ako bi se našao na slobodi ometao krivični postupak uticanjem na još ne saslušane svedoke i oštećene - potrdio je za “Blic” portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Rešenjem vanpretresnog veća, pritvor Zdravkoviću je produžen a najduže do 29. marta.

Osnovno javno tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo da se se produži pritvor Zdravkoviću, zbog opasnosti od bekstva, ali je rešenjem suda, njemu produžen pritvor zbog mogućeg uticaja na nesaslušane svedoke.

Kako je “Blic” pisao, optužnim predlogom Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Zdravkoviću se na teret stavlja da je nepridržavajući se saobraćajnih propisa izazvao tešku nesreću na pružnom prelazu i tako počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Tužilaštvo je za Zdravkovića zatražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od osam godina zatvora koje mu se može izreći za ovo krivično delo.

Zdravković se tog jutra oko 7.30 časova autobusom u se kretao u smeru od Donjeg Međurova ka Nišu, na redovnoj autobuskoj liniji Novo selo – Niš, prevozeći đake i zaposlene iz okolnih sela, ali je po dolasku ispred pružnog prelaza napravio kobni propust jer nije zastao da vidi nailazi li voz.

Kada se autobus već našao na šinama a putnici počeli da viču da nailazi voz, već je bilo kasno. Masivna kompozoicija voza naletela je na autobus i raspolutila ga na dva dela iz kojih su počeli da ispadaju mrtvi i povređeni putnici.

Poginulo sedam putnika, 29 povređeno

Kako je „Blic“ pisao, u nesreći je poginulo sedam osoba a 29 su povređene teže ili lakše. Na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC u Nišu u toku operacija, podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota. Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29.decembra u intentivnoj nezi a nakon nje, 2.januara ove godine i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela.

Komentara: 0


# Niš ekspres sud saobraćaj saobraćajna nezgoda voz zatvor Milan Zdravković
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima