Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Određen pritvor "gredetinskoj" narko mafiji

rss

19.06.2014. Tanjug

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu proitiv četvorice osumnjičenih da su proizvodili genetski modifikovani kanabis u Aleksincu i Beogradu

Sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Određen pritvor "gredetinskoj" narko mafiji

Istraga je pokrenuta protiv Milana Budimira (1981), Nevena Marinkovića (1982), Branislava Mihajlovića (1988) i Bobana Lazića (1975), saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji osnovana sumnja da su ova lica kao pripadnici organizovane kriminalne grupe proizvodili genetski modifikovani kanabis (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu.

Prilikom pretresanja objekata koje su koristili, pronađena je velika količina biljaka kanabisa spremnih za branje, već osušena biljna materija, oprema za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima, kao i oružje i municija.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

 

video...

Komentara: 0


# marihuana Gredetin skank droga Milan Budimir Neven Marinković Branislav Mihajlović Boban Lazić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima