Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bivši savetnik u Ministarstvu energetike osuđen zbog proizvodnje skanka u Aleksincu

rss

26.12.2016. Tanjug

Specijalni sud u Beogradu osudio je na šest godina zatvora nekadašnjeg portparola i savetnika u Ministarstvu energetike Milana Budimira zbog učešća u proizvodnji genetski modifikovane marihuane (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu u toku 2014. godine.

Bivši savetnik u Ministarstvu energetike osuđen zbog proizvodnje skanka u Aleksincu

Budimir je član SPS-a, a radio je kao portparol bivšeg ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića, kao i savetnik u Ministarstvu energetike u vreme ministra Saše Antića.

Pored Budimira, osuđeni su i Boban Lazić na pet i po godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i Branislav Mihajlović na pet godina zatvora.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sud je Budimiru takođe izrekao meru bezbednosti oduzimanja kanabisa u količini od 6.301,00 gram, kao i sedam semenki kanabisa.

Takođe i sredstva za proizvodnju i preradu kanabisa pronađena su u stanu u Beogradu – elektropostrojenja i oprema ugrađena u prostorije građevinskog objekta i mašinska postrojenja i oprema ugrađena u stan.

Od Lazića merom bezbednosti sud je naložio da se oduzme kanabis u količini od 39.942 grama i dvadeset semenki kanabisa i sredstva za proizvodnju i preradu opojne droge kanabis pronađena u kući.

U pitanju je sistem za ventilaciju u hodniku spratnog dela kuće – rashladni sistem pokretna klima i tri pokretna ventilatora, jedna digitalna vagica i četrdeset sijalica, ali i pištolj, kao predmeti izvršenja krivičnog dela.

Mediji su ranije preneli da je prilikom pretresanja objekata koje su koristili ovi optuženi pronađena velika količina biljki kanabisa spremnih za branje, već osušena biljna materija, oprema za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima.

Budimir je bio uhapšen u akciji MUP-a i SAJ-a 19. juna 2014. godine, a Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 29. aprila 2015. godine optužnicu protiv njega i ostalih zbog sumnje da su od početka 2014. do 18. juna te godine u Beogradu i Aleksincu organizovali kriminalnu grupu i zajedno proizvodili i držali kanabis radi dalje prodaje.

Ključnu ulogu imao je Budimir, koji je finansirao proizvodnju i gajenje marihuane, preneli su mediji nakon hapšenja.


# Gredetin skank droga Milan Budimir Boban Lazić Branislav Mihajlović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima