Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mediji: Socijalista uzgajao marihuanu u svojoj kući!

rss

20.06.2014. RTS, Alo

U Nišu i Aleksincu policija je u poslednje vreme pronašla veliku količinu droge. Marihuana je sađena čak i na obodu šuma ili na parcelama koje su okružene uobičajnim ratarskim kulturama.

U kući Bobana Lazića pronađeno 178 zasada

Jučerašnjom akcijom Kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice i policijskih uprava u Nišu i Jagodini, a u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, presečen je još jedan lanac proizvodnje i prodaje droge.

Uhapšene su četiri osobe, a u selu Gredetin kod Aleksinca pronađene su dve laboratorije za proizvodnju skanka. Upućeni tvrde da je sve više onih koji u trci za brzom i velikom zaradom počinju da proizvode marihuanu.

Pripadnici kriminalističke policije, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i policije u Nišu i Jagodini uhapsili su Milana Budimira (33), Nevena Marinkovića (32), Branislava Mihajlovića (26) i Bobana Lazića (39), zbog sumnje da su proizvodili marihuanu.

U porodičnoj seoskoj kući pronađeno je više od 400 biljaka u fazi sazrevanja, visokih više od dva metra. Policija i dalje obezbeđuje dvorište jednog od uhapšenih, čije komšije tvrde da ništa nisu znale.

"Ko to sme da priča po selu nešto ako zna, a mi i ne znamo ništa", kažu meštani sela Gredetin. Neki dodaju i da se priča da se gaji marihuana, ali da ne znaju da li je to istina.

Laboratorija u Gredetinu je trinaesta koja je otkrivena za kratko vreme. Od deset pronađenih, od decembra, najviše ih je bilo u okolini Aleksinca, s opremom vrednom i do 40.000 evra.

"Ljudi koji reše da se bave tim nezakonitim poslom ulože deo prava u opremanje tih laboratorija, jer im se to vrlo brzo isplati", kaže načelnik PU Niš Srđan Grekulović.

Da je reč o unosnom poslu, potvrđuje i cena suve marihuane na tržištu - kilogram vredi dve i po hiljade evra. Vlasnici laboratorija najčešće su korisnici ili dileri.

Prošle godine policija je u oklini Gadžinog Hana i Aleksinca pronašla zasade marihuane i na otvorenom. Uglavnom se radilo o parcelama koje su uzete u zakup.

Marihuana je sađena na obodu šuma ili na parcelama koje su okružene uobičajnim ratarskim kulturama.

Opština Aleksinac formirala je komisiju koja se bavi problemom narkomanije, jer podaci zabrinjavaju. Iako u jednom tamošnjem selu čak osamdesetoro meštana koristi drogu, u bolnici radi samo jedan psihijatar.

Član komisije za suzbijanje narkomanije u Aleksincu Dragan Vukadinović ističe da je problem i što je sve više mladih koristi.

"Supstanca o kojoj govorimo je vrlo prisutna, drugi problem je što se širi ka mlađoj populaciji, a tu je i činjenica da je vrlo dostupna konzumentima", objašnjava Vukadinović.

Na balkanskom putu droge ka Zapadu, Niš i Aleksinac su raskrsnice. Sa Kosmeta stiže tzv. "albanka", koju poslednjih meseci, zbog besparice, zamenjuje domaća proizvodnja iz laboratorije ili zasada podignutih duž reka.

Milan Budimir član je voždovačkog odbora SPS-a i nekadašnji potparol bivšeg ministra energetike i rudarstva Petra Škundrića!

Kako „Alo!“ saznaje, policija je u Budimirovom stanu u Dalmatinskoj ulici u Beogradu pronašla 80 stabljika „skanka“, dok je u kući Bobana Lazića u Gredetinu nađeno je 178 biljaka marihuane, jedna vagica i manja količina suve marihuane.

Budimir je odbornik SPS-a na Voždovcu

- U kući je nađen i jedan pištolj sa izbrušenim serijskim brojem za koje osumnjičeni nije imao dozvolu za posedovanje. U porodičnoj kući pronađene su i tri lovačke puške i jedan pištolj koje je legalno posedovao - kaže za Alo izvor blizak istrazi.

Kako navodi MUP, svi osumnjičeni biće, uz krivičnu prijavu, privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.


# marihuana Gredetin Milan Budimir Boban Lazić Dragan Vukadinović Srđan Grekulović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima