Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Majka utopljene dece oslobođena optužbi za nebrigu

rss

13.03.2015.

Osnovni sud u Aleksincu danas je oglasio krivom za teško delo protiv opšte sigurnosti Biljanu Milenković (29), čije se dvoje dece 24. aprila prošle godine utopilo u reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac.

Majka utopljene dece oslobođena optužbi za nebrigu

Međutim, majka neće snositi odgovornost za nebrigu o deci.

Sud je, pozivajući se na odredbu Krivičnog zakonika koja predviđa da optuženi može da ne bude kažnjen ukoliko ga posledice dela pogađaju tako teško da kazna nema svrhu, Biljanu oslobodio.

Ona je na današnjem saslušanju ponovila da je učinila sve da spasi trogodišnju Mašu i jedanaestomesečnog Martina.

"Da sam znala šta će se desiti ne bih ih ni izvela iz kuće. Pošli smo u šetnju, došli do reke kada je Maša bacila kamenčić u vodu. Zanela se i upala, skočila sam za njom da je spasem dok mi je Martin bio u rukama pa je voda i njega odnela. Deca su dušu ispustila pred mojim očima, to mi je najteža kazna. Ne osećam se krivom za ono što im se desilo jer sam pokušala da ih spasim", kazala je majka stradalih mališana.

Njen branilac je zatražio da Biljana bude oslobođena krivice ističući da je u pitanju nesrećan slučaj.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu za Biljanu tražilo godinu dana zatvora, ali je tokom današnjeg glavnog pretresa zatraženo samo da bude oglašena krivom, a da sud odluči o kazni, prenosi Telegraf.

 

Komentara: 2


# Bankovac Turija davljenje Biljana Milenković
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Milos 13.03.2015.
    Daj pustite jadnu zenu na miru,pametan potez suda. Zena je dobila najgoru mogucu kaznu da gleda kako joj deca ispred nje odlaze a ona nista ne moze da uradi,tuzno. :(

  • (+0) (-0)

    Za Miloša 16.03.2015.
    http://www.aleksinac.net/vesti/hronika/tri-verzije-lazljive-majke.html ---evo ti lin, Miloše. Ili je znaš pa je braniš ili nemaš ni trunku morala ili pameti pa lupaš


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima