Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poginuo kada mu je kamion pao na glavu

rss

11.09.2015. Alo, Novosti, Južna Srbija Info

Popravka jastuka i ulje koje je kapalo ispod kamiona, bili su fatalni za Vojkana Vukića (40), koji je poginuo u svom dvorištu u selu Dobrujevac, kada mu je ovo teško vozilo palo na glavu!

Vojkan Vukić / Petar pokazuje mesto gde mu je otac nastradao

Tragedija se dogodila kada se Vojkan Vukić dizalicom podigao zadnji deo svog vozilo i podvukao se pod njega kako bio radio popravku. Međutim, u jednom trenutku dizalica je popustila, a sa njom i kamion.

Vojkan je u večernjim satima dizalicom podigao zadnji deo svog vozilo i podvukao se pod njega kako bio radio popravku. Međutim, u jednom trenutku dizalica je popustila, a sa njom i kamion.

Rezervoar kamiona je pao Vojkanu pravo na glavu i usled frakture lobanje on je preminuo na licu mesta.

Na lice mesta ubrzo je stogla policija koja je obavila uviđaj, kao i ekipa Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Aleksincu koja je mogla samo da konstatuje smrt.

Gledao ga sin

Stravična nesreća, koja se ne pamti na jugu Srbije, dogodila se u sredu oko 18 časova, kada je Vukić parkirao kamion na betonski deo dvorišta.

Tada su pored teretnog vozila sandučara, teškog nekoliko tona, pored vlasnika, bili i šofer i dva druga.

- Stavili su dizalicu iza zadnjih točkova, podigli kamion i postavili dva drveta - priča Vojkanov sin Petar Vukić, koji je bio na par metara od kamiona i gledao kako mu otac umire.

MEŠTANI sela Dobrujevac su sa nevericom primili vest da je poginuo Vojkan Vukić, koji je petnaestak godina bio auto-prevoznik. Kažu da je bio vredan. Nesrećni Vukić sahranjen je na lokalnom groblju, a u policiji su potvrdili da nema sumnjivih okolnosti u nesreći koja se dogodila.

Potom se nesrećni auto-prevoznik podvukao pod kamion, da bi sanirao kvar, ali je dizalica popustila u jednom trenutku.

Kamion je počeo polako da klizi na levo, a na Vojkanovu glavu pao je rezervoar.

- Gledao sam kako je očajnički pokušao da se spase, a mi smo bili bespomoćni kada je kamion pao - priča nesrećni Petar Vukić.

Izdahnuo je na licu mesta, a njegov otac Dragan kaže da mu ne bi bilo spasa i da su ga odmah izvukli.

- Meni se odmah učinilo da nisu dobro postavili dizalicu i drva, ali nisam hteo da se mešam, da ne kažu da ih ometam - priča Dragan Vukić. - Moj sin se podvukao pod kamion sa leve strane.

A kada su njegovi drugovi povikali da kamion pada, Vojkan je odmah pokušao da se izvuče, ali nije stigao da to učini na vreme. Nedostajalo je samo desetak santimetara da se spase od pada rezervoara, koji se obrušio direktno na njegovu glavu.

Valentina Vukić, Vojkanova supruga, kaže da je u sredu kasno po podne bila u kući kada je čula da je nešto jako puklo. Kada je istrčala u dvorište, zatekla je stravičan prizor.

- Bila sma zaprepašćena kada sam supruga ugledala ispod kamiona, pritisnutog, a pogotovo kada sam videla i da je sin Petar gledao šta se sve sve dešavalo - ispričala je očajna Valentina.

Dobrujevac, Panoramio

Inače, Vojkan je bio odbornik Pokreta Socijalista Aleksinac.

 


# Dobrujevac Vojkan Vukić pogibija kamion
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima